13.6.2019

Toukokuun luetut kirjat

Tervetuloa lukemaan postausta toukokuun luetuista kirjoista! Yleensä olen kirjapostauksessa hieman avannut sitä, miten kuukauteni on mennyt, mutta viime postaus oli aika kattava kuvaus viime aikojen arjestani. Jos se on mennyt sinulta ohi, pääset postaukseen tästä. Nyt jaan kolme erilaista kirjaa, jotka sain luettua toukokuun aikana. Toivottavasti löydät uusia lukuvinkkejä!


toukokuunluetut1

Essi Ihonen - Ainoa taivas

Ainoa taivas kertoo 17-vuotiaasta Ainosta, joka elää lestadiolaisessa perheessä. Hänen isosiskonsa menee naimisiin, ja vanhemmilla on kiire saada Ainokin paritettua jonkun kanssa. Aino alkaa kyseenalaistamaan uskonnollisen yhteisönsä ja hän saa perheestään selville asioita, joita ei ole aiemmin tullut ajatelleeksikaan.


Tällaiset uskontoon ja varsinkin lahkoihin liittyvät kirjat ovat erittäin mielenkiintoisia. Kirjassa oli hyvää pohdintaa lestadiolaisuudesta ja sen ominaisista tavoista. Joskus olisi kuitenkin kiinnostavaa lukea johonkin uskonlahkoon liittyvä kirja sellaisesta näkökulmasta, jossa päähenkilö ei kyseenalaista uskoaan vaan on vain ''sopeutunut'' vallitsevaan ilmapiiriin ja tapoihin. Mutta mikäli uskonnot kiinnostavat, tähän kirjaan kannattaa tarttua!


LRM_EXPORT_580366671839750_20190613_084336360

Maaria Oikarinen - Lucian silmät

Kirjan päähenkilö on Janna, jolla on kaksisuuntainen mielialahäiriö. Janna on taiteilija, jolle mielialahäiriö antaa inspiraatiota omiin taideteoksiinsa. Jannalla alkaa kuitenkin maaninen vaihe, jonka takia hän päätyy hoitoon. Jannan lisäksi kirjassa ääneen pääsevät hänen teini-ikäinen tyttärensä sekä miesystävänsä.

Kirjassa on saatu erilaisilla kirjoitustyyleillä hyvin vangittua se, miltä maaninen vaihe tuntuu ihmisestä. Kirjailijalla itsellään on myös kaksisuuntainen mielialahäiriö, mikä on varmasti auttanut aiheen valinnassa sekä sen toteuttamisessa. Kirjassa oli kauniita kuvauksia sekä hauskoja tilanteita, mutta myös syvempää analyysia elämästä. Suosittelen!toukokuunluetut2

Becky Albertalli - Sydänsurujen kääntöpuoli

Kirjan päähenkilö Molly kuvailee itseään feministiksi ja pulskaksi. Hän on 17-vuotias eikä koskaan suudellut poikaa, mikä on hänen mielestään erittäin pitkä aika. Molly siis haluaisi löytää itselleen poikaystävän monien tavoittamattomien ihastusten jälkeen. Mutta mitä sitten, kun ihastuu yhtä aikaa kahteen poikaan, joiden molempien kanssa juttu alkaa edetä?


Juoni kuulostaa varmasti perinteiseltä ''teinikirjalta'', mutta se tarjoaa myös uudenlaisia aineksia! Ei kannata siis heti tuomita kannen tai juonen kuvauksen perusteella. Kirjoitustyyli on hauska ja perhekuviot erilaiset, mikä tuo kirjaan heti mielenkiintoisuutta lisää. Kannataa ehdottomasti lukea, mikäli kiinnostaa, miten Mollyn käy kahden pojan ristitulessa!


Siinäpä olivat ne toukokuun kolme luettua kirjaa. Oletko lukenut jonkin näistä tai haluaisitko lukea?Oletko jo lukenut nämä: Huhtikuun luetut kirjat

Näiden syiden takia alan lukemaan blogiasi

Miksi kutsun itseäni feministiksi?

6 kommenttia:

 1. Hyviä vinkkejä. Pitää aktivoitua lukemistahdissa, vaikka 3 kirjaa / kk jää varmuudella haaveeksi pikkulapsiarjen keskellä...

  VastaaPoista
 2. Hyviä kirjoja vaikuttavat olevan kaikki, mutta tuo Becky Albertallin Sydänsurujen kääntöpuoli on minulla lukulistalla. Se lista on vain aivan tuhottoman pitkä...

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla, että nämä vaikuttavat mielenkiintoisilta! Ehdottomasti kannattaa lukea ja juuri siinä tahdissa, mikä itselle tuntuu sopivimmalta :)

  VastaaPoista
 4. Lukulista helposti venyy ihan mahdottoman pitkäksi! Mutta onneksi kesällä on aikaa lukea, ehkä... :D

  VastaaPoista
 5. Tuo Ainoa Taivas vaikuttaa todella mielenkiintoiselta, itseasiassa nää kaikki vois lisätä lukulistalle x) Tykkään miten hyvin kiteytät noi kirjojen kuvaukset, sun tekstiä ei oo yhtään pitkäveteistä lukea! :)

  VastaaPoista
 6. Ainoa taivas kannattaa kyllä lukea! Tosi mukava kuulla, että teksti miellyttää *.*

  VastaaPoista