16.6.2019

Minun aamuni: herätys, rutiinit, vinkit

Luin Severin blogista tällaisen aamupostauksen, jossa hän kertoi, miten hänen aamunsa sujuvat. Erilaiset rutiinipostaukset sekä -videot ovat olleet kautta aikojen suosittuja, ja tämä oli kivan erilainen tapa toteuttaa aamurutiinipostaus. Pidätkö sinä tällaisista rutiinipostauksista?


minunaamuni2


Parasta aamuissa on: aamukahvi ehdottomasti! Herään kunnolla vasta kahvin juomisen jälkeen ja sitten olen valmis olemaan sosiaalinen. Aamuisin on myös ihanaa katsella ikkunasta aurinkoa, mikäli ei ole pilvistä säätä.


Silloin minä herään: Vapaapäivinä herään omia aikojani ja työpäivinä puhelimen herätykseen. Nyt olen vielä työaamuinakin herännyt ''vasta'' kahdeksalta ja vapaapäivinä unirytmi on ollut samanlainen, mutta ensi viikosta alkaen joinakin työaamuina joudun heräämään jo aikaisemmin ja joinakin taas pidempään. Aika vaihtelevaa siis, mutta tärkeintä on mennä iltaisin ajoissa nukkumaan!


Aamiaiseksi syön: työpäivinä kaurapuuroa pähkinöillä. Vapaapäivinä syön yleensä kaksi ruisleipää erilaisilla päällysteillä sekä jogurttia lisukkeineen. Lisäksi tietenkin jo mainittu aamukahvi sekä paljon vettä!


minunaamuni1

Ensimmäinen asia minkä teen aamulla: Otan puhelimen yöpöydältä ja katson yön aikana tulleet snäpit sekä mahdollisesti selaan Instagramin. Sitten nousen ylös, laitan kahvin tippumaan ja menen pesemään hampaat.


Täydellinen aamu näyttää tältä: Heräisin täysin virkeänä, sopivan lämpöinen kahvikupponen valmiina odottamassa keittiössä. Aamupalaksi olisi hotelliaamupalan kaltainen aamupala croissanteilla, Nutellalla, appelsiinimehulla, munakkaalla, pekonilla sekä muilla hyvillä ruuilla.


minunaamuni3

Näin kauan kestää, että olen valmis lähtemään liikkeelle: Nopeimmillani tarvitsen aikaa noin 45 minuuttia ennen kuin olen valmis lähtemään ulos. Jos aion muiden valmistautumisten lisäksi vielä esimerkiksi meikata ja muutenkin laittautua, aikaa tarvitsen reilun tunnin.


Herätyskelloni ääni on: Jokin aivan perus Huawein puhelimen herätysääni, en ole vaihtanut sitä kertaakaan!


Paras vinkkini aamuväsymykseen on: Nouse äkkiä ylös äläkä enää palaa sänkyyn. Kastele kasvot kylmällä vedellä. Päivän kuluessa väsymys kyllä katoaa, aamut ovat tunnetusti kaikista hankalimpia.


minunaamuni4

Miten sinun aamusi kuluvat? Oletko kuin zombi vai heti täynnä energiaa?

6 kommenttia:

 1. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus! :) Itse herään aina "zombina", vaikka olisin nukkunut miten pitkään tahansa. Joskus saatan herätä energisenä, mutta sellaiset päivät on harvassa... Aamukahvi on parasta, mutta olen yrittänyt vähentää kahvinjuontia teen avulla, koska kahvi tekee minusta "liian pirteän". :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! Energiset aamut ovat kyllä erittäin harvassa, ellei kyseessä ole oikein spesiaali päivä :D Haha, liiallinen pirteys ei kyllä lyhyissä määrin haittaa!

  VastaaPoista
 3. Täähän oli kiva postausidea! Mä en voi juoda kahvia aamulla koska se alkaa närästää, joten ainoa herättävä juttu on tuo naamapesu kylmällä vedellä. Yleensä ensin juuri naamapesu, sitten aamupala ja vasta meikatessa virkistyn. Jos en meikkaa jään ihan zombiksi - muutenkin kuin ulkonäöllisesti (hehe) :D

  VastaaPoista
 4. Kiitos Lotta! Onneksi kylmä vesi kuitenkin auttaa. Juotko aamuisin sitten esimerkiksi mustaa teetä, jos se sitten kans hieman virkistäisi eikä närästä? Meikkaaminen on tosi hyvä virkistäjä, se kun on hieman pikkutarkkaa hommaa! :D

  VastaaPoista
 5. kiva postaus idea tämä :) mulla kans toi että herätessä tulee heti ensimmäiseksi otettua puhelin yöpöydältä ja selattua mahdollisesti yön aikana tulleet viestit / instagram yms :D

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Olis kyllä hyvä tapa, jos heti sais raahattua ittensä ylös mutta ei vaan pysty :D

  VastaaPoista