15.12.2019

11 joululahjavinkkiä lapselle, nuorelle ja aikuiselle

Ihan ensiksi pieni varoituksen sana: jos luulet, että olet saamassa minulta joululahjan, lopeta lukeminen heti! Osan näistä tämän postauksen vinkeistä olen itsekin hyödyntänyt enkä halua, että lahja paljastuu etukäteen.


Tykkään yleensä antaa lahjaksi jotain käyttötavaraa enkä koriste-esineitä, jotka jäävät pahimmassa tapauksessa vain hyllyyn pölyttymään. Tämäkin postaus on tällä käyttötavaralinjalla, joten jos sellaiset lahjat kiinnostavat, kannattaa jatkaa lukemista.x Kasvonaamioita - Kasvonaamioista löytyy monia erilaisia vaihtoehtoja: voidemaiset, revittävät, kankaiset... Voit ostaa lahjaksi monia erilaisia, jolloin lahjansaaja pääsee testailemaan ja löytämään itselleen parhaimman vaihtoehdon. Ja mikä parasta, nämä ovat ehtaa käyttötavaraa!


x Kirja - Itse kannustan erityisesti kirjojen ostoon! Kirja on myös helppo lukemisen jälkeen antaa eteenpäin tai myydä esimerkiksi kirpputorilla, jos sitä ei halua pitää itsellä. Tässä pari kirjavinkkiä lahjaksi:

Aikuiselle


Anna-Leena Härkönen - Kenraaliharjoitus


Risto Jussila - Kuningasmetsuri


Mielensäpahoittaja-sarja


Elämäkertakirja, esimerkiksi Vesa-Matti Loirin tai Anna Puun


Lapselle


Personoitu lastenkirja, esimerkiksi tältä sivustolta. Muistan, kuinka lapsena olin aivan häkeltynyt saadessani tällaisen kirjan, ja tänä vuonna haluan ilahduttaa omia sisaruksenlapsiani samantyylisellä kirjalla!


x Jotain syötävää - Esimerkiksi jotain erikoista, kuten pirtusinappia tai jouluista suklaata.

x Sukkia  - Lapsille tällainen lahja ei ehkä ole mieluisin, mutta aikuinen osaa jo arvostaa varmasti käyttöön tulevia tuotteita. Muista tarkistaa oikea koko! Voi myös yhdistää muiden lahjojen kanssa.x ''Tehtäväkirja'' - Esimerkiksi aikuisten värityskirja tai self help -kirja, jota pääsee itse täyttämään, esimerkiksi Maaretta Tukiaisen Hyvän mielen vuosi. Lapsille sopii myös ihan perinteinen puuhakirja.


x Ihonhoitotuotteita  - Nämä ovat sellainen klassikkolahja, mutta välttämättä ei tarvitse antaa sitä perinteistä Nivean boksia. Voit kerätä oman kokoelmasi ja hankkia esimerkiksi luksussaippuan, joka on tehty käsin tai vaikkapa vuohenmaidosta sekä yhdistellä eri tuoksuisia tuotteita lahjaan.


x Aineeton lahja  - Elämyslahjat-sivustolta löytyy ihan huippuja lahjakortteja sellaiselle, joka asuu jossain Suomen suuressa kaupungissa! Budjetinkaan ei välttämättä tarvitse olla iso, sillä lahjakortin voi löytää myös 10-20 eurolla. Myös esimerkiksi HopLopiin ja Leon leikkimaahan saa hankittua lahjakortteja.


x Kimppalahja - Jos vaikkapa joku perheenjäsen tarvitsisi hinnakkaamman lahjan, hankkikaa se yhdessä. Hinnan jakaantuessa pienempiin osiin kukaan ei joudu maksamaan itseään puhki ja lahjansaaja saa toivomansa asian.x Arpoja - Mikä olisikaan parempaa, kuin saada lahjaksi arpa, josta saattaakin voittaa tonnin?


x Lämmin viltti - Siihen on ihana kääriytyä pimeänä iltana joulun jälkeen.

x Toteuta toive - Onko henkilö, jolle haluaisit antaa lahjan, sivulauseessa maininnut jostain lahjatoiveestaan? Pidä korvat höröllä ympäri vuoden ja voit saada vaikka kuinka monta lahjaideaa. Siitä sitten vain toteuttamaan jokin toive!


Oletko sinä hankkinut tai hankkimassa joululahjoja?

6 kommenttia:

 1. Nää on kyllä loistavia ideoita ❤ lahjojen suunnittelu on aina kivaa ja erilaiset vaihtoehdot tulevat silloin tarpeeseen mulla on jo kaikki tän vuoden lahjat hankittuina - yritin panostaa käytännöllisyyteen ja aineettomuuteen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos ♥ Ihan parasta on, kun keksii sellaisen lahjan, joka sopii aivan täydellisesti saajalleen! Tosi hyvät prioriteetit sulla tän vuoden lahjoissa :)

  VastaaPoista
 3. noi arvat on kyl niin jännä ja kiva lahja, harmi vaan et yleensä aina joutuu sit pettymään ku ei niillä mitään tuu :D

  VastaaPoista
 4. Haha jep, ja jos jotain tulee niin se on kaksi euroa :D Mutta ei sitä ikinä tiedä, jos kerrankin osuisi kohdalle hyvä voitto!

  VastaaPoista
 5. Tuo personoitu lastenkirja on kyllä tosi hyvä idea joulu-, synttäri-, tai vaikka kummilahjaksi. Menee ehdottomasti käyttöön. Välillä on omien lasten kohdalla tullutkin lennosta vaihdettua nimet lastenkirjoissa vastaamaan omien lasten nimiä ja siitä on riittänyt kyllä riemua. Yksi aina mieluinen lahja on mielestäni myös saajalleen sopiva lehti. Lapsille esim. https://www.lehtitarjoukset.com/lehti-lahjaksi-lapselle-ja-nuorelle

  VastaaPoista
 6. Toi on lapsille kyllä niin ihmeellinen yllätys! *.* Lehtitilaus on kyllä ihan loistava lahja, kiitos idean jakamisesta!

  VastaaPoista