8.12.2019

Mitä uutta annettavaa minulla on?

Blogimaailma on niin kamalan edistynyttä. Jostain luin sellaisen kuvauksen, että yksittäiset postaukset ovat kuin aikakauslehtien loppuunsa asti muokattuja artikkeleita: kuviin on panostettu ja ne on otettu sillä kaikista parhaimmalla kameralla, tekstistä löytyy selkeät alkujohdannot, käsittelyosat ja loppupäätelmät ja kaiken lisäksi vielä asetukset hakukoneita varten ovat täydessä tällingissä. Eikä tämä jää vain yhteen postaukseen, vaan uusia postauksia uusine aiheineen tulee tasaisesti pitkin viikkoa. Ja tämä kaikki on toteutettu parhaimmillaan vain yhden ihmisen voimin. Entä sitten kun itse ei pystykään tällaiseen? Mitä annettavaa itsellä on tälle näin pitkälle edistyneelle blogimaailmalle?Kaikista eniten päässäni pyörii juurikin tuo otsikon kysymys: mitä uutta annettavaa minulla on? Kaikista aktiivin postausaikani oli vuonna 2017 aloittaessani tämän blogin, jolloin postauksia ilmestyi aika lailla joka toinen päivä. Nyt jälkeen päin ajateltuna tahti oli ehkä liian kova, koska kaikki parhaimmat ideat tuntuvat jo olevan käytetty ja postattu. Kaikki mikä nykypäivänä tulee mieleen, tuntuvat jo olevan toteutettu tuolloin kohta kolme vuotta sitten. Ja samaan aikaan muut blogit ne vain edistyvät edistymistään ja uusia aiheita vain putkahtelee putkahtelemistaan.


Tässä kohtaa voidaan kuitenkin alkaa miettimään sitä, että minkä takia oman blogin pitäisi olla erityinen. Kukaan ei varmasti ole yksin sen ajatuksen kanssa, että on vain tavallinen ihminen tavallisessa elämässä, jossa ei ole oikeastaan mitään kamalan erikoista muihin verrattuna. Ehkä näissä huippuhienoissa blogeissakaan siellä ruudun takana oleva ihminen ole mitenkään kovin erikoinen, vaan hän vain on erittäin hyvä etsimään ne arjen huippuhetket ja jakamaan ne hienolla tavalla blogiinsa. Sekin on ihan mahtava taito, ja osoitus myös siitä, että osaa nauttia arjen pienistä hetkistä suurella tavalla.

Otsikon kysymykseen vastaus on se, että uutta annettavaa minulla on oma persoonani. On olemassa vain yksi minä, eikä sitä voi kukaan muu antaa blogimaailmalle. Asia erikseen on se, onko siinä mitään erikoista tai seuraamiseen kannustavaa. Kaikkien ei tarvitse yltää aikakauslehtien artikkelien tapaisiin postauksiin, vaan tätäkin harrastusta voi toteuttaa ihan omalla tavallaan.


Inspiraatiota tähän postaukseen sain Pancake Palacen Sannan postauksesta Kannattaako enää blogata? Kannattaa käydä lukaisemassa se ja postauksen kommenttikentästä löytyy huippukeskustelua aiheesta!
Onko bloggaaminen aiheuttanut sinulle paineita?

12 kommenttia:

 1. On ehdottomasti. Parisen kuukautta sitten itsenkin kirjoitin blogi ja some maailman ahdistuksesta.

  Ladyymode.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Mäpä yritän löytää ton sun postauksen!

  VastaaPoista
 3. Pohtinut samoja asioita...
  Mutta kauniita ja tunnelmallisia kuvia tässä postauksessa!

  VastaaPoista
 4. Sun persoona on kyllä niin mahtava, että siinä on jo paljon annettavaa <3 Toi fiilis kyllä pyörii itselläkin mielessä jatkuvasti, kun semiaktiivista bloggailua on eri blogien kautta takana suunnilleen saman verran kuin sulla. Kuitenkin sitä annettavaa löytyy, ja silloin kuin on päiviä, jolloin ei löydy, voi aina pitää pienen breikin!

  VastaaPoista
 5. Näitä juttuja on kyllä itsekin tullut mietittyä, mutta aina lopulta oon päätynyt ajatukseen, että pohjimmiltaan pidän blogia, koska tykkään siitä. Kirjoittaminen ja valokuvaus ovat mulle kumpikin tosi rakkaita harrastuksia ja lisäksi on ihanaa, kun monet muistot ovat tallessa blogissa. Tietysti aina on kiva, että joku sitä blogia myös seuraa - kaikkein parasta on, jos joku vieläpä intoutui kommentoimaan tai kokee oikeasti saavansa mun blogista jotain, oli se sitten inspiraatiota, jonkun käytännön vinkin yai vertaistukea :)

  VastaaPoista
 6. Tää on kyllä hyvin ajankohtainenkin aihe! Kiitos paljon <3

  VastaaPoista
 7. Ihana Erja, kiitos! <3 Ja oot aivan oikeassa, koskaan ei ole väärin pitää pientä taukoa. Turhaa tykittää menemään väkisin, kun siitä tulee vain huono fiilis :)

  VastaaPoista
 8. Oi että, kommentit on kyllä yksiä parhaita asioita bloggaamisessa ja varsinkin se, jos lukija on jollain tavalla hyötynyt postauksesta! Ja jep, muistoja on ihana selailla blogin avulla :)

  VastaaPoista
 9. Olipa kiva törmätä tähän aiheeseen ja eksyin muihinkin postauksiin jotka käsitteli samaa aihetta. Itse pohdin pitkään tätä asiaa siitä näkökulmasta, että onko "järkeä" aloittaa blogaamista, mutta asiaa tuntuisi olevan paljon, joten miksipä ei :)
  Tuo oli ihan hyvää pohdintaa siitä, että kannattaako alkuun postata niin usein kun mieli tekee ja ajatuksia syntyy, tottuuko lukijat siihen ja sitten kun tahti väkisinkin rauhoittuu, niin onko se lukijoista kummallista ja lisääkö se omia paineita kirjoittaa?Minulle ainakin hyvä vinkki, ehkä juttuja voi kirjoitella vähän hautumaan, kasvattaa ja julkaista niitä sitten tasaisin väliajoin.

  VastaaPoista
 10. Kyllä bloggaaminen aiheuttaa kovastikin paineita. Olen tehnyt tietoisen päätöksen, etten lue huippusuosittuja blogeja, sillä en kykenisi olemaan vertailematta omaa blogiani niihin, ja se taas tuottaisi pettymystä; miksei minun blogi ole noin hyvä. Tavoitteeni on kyllä kehittyä bloggaamisessa koko ajan. Sekä kirjoittamisessa, että valokuvissa, mutta olen itse hyväksynyt että kehitys on hidasta, joskus tuskallisenkin hidasta. Kaikista tärkeintä on varmaankin kuitenkin juuri se että pitää sellaista blogia joka on omannäköistä ja jonka pitämisestä nauttii.

  Olen myös pohtinut paljon sitä, etten minä ole itse kovin mielenkiintoinen ihminen, ja välillä mietityttää että kiinnostaakohan oikeasti sisältöni ketään siellä ruudun toisella puolella. En minä osaa vangita niitä arkeni huippukohtia täydellisiin kuviin, koska ei ole ketään niitä vangitsemassa. Se on vaikeaa, että jos tässä haluaisi "menestyä" pitäisi jotenkin olla muista poikkeava, oma tyyli, mutta silti kuitenkin jotenkin omata ne perusjutut joilla pärjää blogimaailmassa.

  Mä olen ainakin kovasti tykännyt sun blogista. Osaat kirjoittaa eri aiheista, eikä sisältö käy tylsäksi. Eikä mun mielestä sen tarvitse aina olla mitään maata mullistavaa mistä kirjoittaa. Tavalliset arkiset jutut on joskus ihan parhaita. Älä ota liikaa stressiä blogista, niin kuin sanoit niin sulla on antaa tälle blogille sun persoona - sellainen jota ei täältä maailmasta toista löydy. Se riittää :)

  VastaaPoista
 11. Oi vitsi, ihan mahtavaa että sait vinkkejä bloggaamisen aloittamiseen! Kannattaa ehdottomasti jättää postausideoita luonnoksiin hautumaan eikä putkeen rykiä kaikkia ulos, niin ideoita jää vielä pitkäksi aikaa. Aika myös kypsyttää ideoita, joten niistä tulee varmasti aivan mahtavia kirjoituksia :)

  VastaaPoista
 12. Toi sun päätös olla lukematta suosittuja blogeja on kyllä aika hyvä! Itse luen joitain sellaisia, esimerkiksi Alexan ja Janne Naakan, mutta muutrn sellaiset isot blogit eivät jostain syystä oikein iske. Ehkä niistä puuttuu sellainen aitous ja kotikutoisuus. Mä oon kyllä huomannut, että sun blogi on kehittynyt ihan huimasti alkuajoista, erityisesti sen jälkeen kun siirryit Stooriin on sun blogi niin kovasti kehittynyt!

  Kiitos aivan ihanasta kommentista ja sanoistasi Enni ♥ Lämmittää kovasti sydäntä!

  VastaaPoista