1.4.2020

Maaliskuun luetut kirjat

Maaliskuu oli aikamoinen kuukausi. Nyt ei edes tee mieli kehitellä mitään aprillipiloja, mutta somesta on kyllä aina ihan hauskaa bongailla yritysten piloja. Kellojen siirto toi ihanaa valoisuutta iltoihin eikä kynttilöitäkään ole enää tullut polteltua. Kyllä se kevät on siis tulossa! 

Maaliskuussa pääsi kunnolla syventymään kirjoihin unohtaakseen hetkeksi maailman menon, joten tässä ovat maaliskuun viisi luettua kirjaa.

maaliskuunluetut1
Juno Dawson - Mallikappale

Jana Novak värvätään malllitoimiston listoille ja hänet temmataan muotimaailman pyörteisiin nopeaan tahtiin. Ura lähtee nousukiitoon, mutta mitä kaikkea mallimaailman kauheuksia hän joutuu kokemaan? Miten hän selviää niistä?

Tämä kirja on aivan HUIPPU! Juoni ja tapahtumat lähtevät heti etenemään eikä junnata paikallaan. Kirjailija on tehnyt tosi hyvää taustatyötä tutustuessaan mallien elämään ja siksi asiat ovatkin hyvin aidon tuntuisia. Jana on tosi samaistuttava ja vahva hahmo, jonka seuraan haluaisi palata vielä tulevaisuudessakin.

maaliskuunluetut2
Päivi Lukkarila, Emilia Mäkinen - En ikinä luovuta

Emilia on juuri yläasteen aloittanut tyttö, kun hän sairastuu leukemiaan. Kirjassa seurataan hänen matkaansa leukemiaan sairastuneena ja sitä, kuinka hän huonoimmillaankin haluaa olla hevostensa kanssa. 

Kirja on tosi nopealukuinen ja siitä tekee erityisen kiinnostavan se, että tapahtumat perustuvat todelliseen elämään. Lisämaustetta kirjaan tuo, kun sen lukemisen jälkeen käy lukemassa Emilian blogia, jonka osoite löytyy kirjasta. Surullinen tarina, joka on hienoa ollut saada kansien väliin. 

maaliskuunluetut3
Laura Manninen - Kaikki anteeksi

Kaikki anteeksi perustuu kirjailijan omiin kokemuksiin parisuhdeväkivallasta. Kirjassa kerrotaan, kuinka hän rakastuu Mikkoon ja alkaa elämään yhdessä Mikon kanssa. Pian Mikosta paljastuu ikäviä puolia, joista Lauran on rimpuiltava itsensä vapaaksi.

Tosi arasta aiheesta hyvin kirjoitettu kirja, tällaista on varmasti kaivattu! Tämä olisi oiva vertaistuki jokaiselle parisuhdeväkivaltaa kokeneelle ja myös kokemattomalle, jotta tietää, että tilanteen sattuessa siitä voi päästä pakoon. Suosittelen!

Caitlin Moran - Naisena olemisen taito

Kirjassaan Moran käy läpi erilaisia naiseuteen liittyviä ongelmia oman elämänsä pohjalta. Käsittelyssä ovat muun muassa kuukautiset, abortti, roolimallit ja rintaliivit. 

Moranin kirjoitustyyli on hyvin humoristinen ja liioitteleva, ja itse olisin tilanteessa kaivannut vähän ''asiallisempaa'' tekstiä. Toisaalta kirja osoittaa, ettei asioiden tarvitse olla aina niin vakavia ja kirjasta sai paljon irti myös huumorin avulla. Myös tunteellisia hetkiä kirjaan sisältyi, esimerkiksi abortista kertova luku sai järkyttymään ja olon surulliseksi. 

maaliskuunluetut5
Marianne Käcko - Tapa minut, äiti!

Tapa minut, äiti! on äidin kertomus tytöstään Katarinasta, joka sairastuu elämässään kahdesti anoreksiaan. Ensimmäisestä hän parantuu, mutta toinen kerta on kovaa kamppailua monen vuoden ajan. Millä hoitomenetelmillä vakaasti syömisestä kieltäytyvän nuoren saa taas syömään?

Kirjan nimi on heti ensimmäinen asia mikä pysäyttää. Tämä oli tosi pitkään lukulistallani, sillä se oli melkein aina lainassa. Yli kymmenen vuoden jälkeenkin asia siis kiinnostaa lukijoita. Tätä kirjaa lukiessani päästin jopa pari kyyneltä, sillä joitain niin surullisia kohtia kirjassa oli. Itse olisin tykännyt kirjasta vielä enemmän, mikäli se olisi kirjoitettu sairastuneen näkökulmasta, mutta toki tämän kirjan tarkoitus on olla myös vertaistuki sairastuneen vanhemmille. Keskustelut ovat myös vähän ''teatraalisia'' ja epäuskottavia, koska eihän ymmärrettävästi monen vuoden jälkeen voi sanatarkasti muistaa tunnekuohuissa käymiään keskusteluja. Kuitenkin tosi mielenkiintoinen aihe kirjalla!

Herättikö jokin kirja mielenkiintosi tai oletko jo lukenut jonkin näistä?  

Lue myös nämä:2 kommenttia:

  1. Toi Mallikappale vaikuttaa kiinnostavalta, olisi kiva lukea jotain muotimaailmaan sijoittuvaa! Näin kirjastojen ollessa kiinni pitäisikin varmaan syventyä uudelleen täältä lapsuudenkodista löytyviin kirjoihin, kun vihdoin ehtisi lukea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa lukea Mallikappale siinä tapauksessa, avaa tosi hyvin mallimaailman asioita! Mä kävin ennen sulkua vähän hamstraamassa kirjoja :D Lapsuudenkodista löytyy varmasti tosi jänniä kirjoja, mitä ei kirjastostakaan osaisi etsiä!

      Poista