23.10.2017

12 syytä lukea kirjoja

lukeminen1

1. Jokaiselle löytyy jotakin. Kirjoja on kirjoitettu niin monista aiheista maasta taivaaseen ja sen ylikin, että kiinnostava kirja löytyy varmasti.

2. Kirjojen lukeminen rikastuttaa ajatusmaailmaa ja asioita ajattelee useammalta kantilta. Siitä on siis enemmän hyötyä kuin esimerkiksi puhelimen räpläyksestä.

3. Sanavarasto laajentuu lukemisen myötä. Tästä on hyötyä esimerkiksi esseetä kirjoittaessa, koska rikkaalla sanavarastolla saat kirjoituksiisi enemmän sanoja.

4. Lukeminen rauhoittaa vaikkapa juuri ennen nukkumaanmenoa. Saat helpommin unenpäästä kiinni, kun olet juuri lukenut.

5. Pääset hetkeksi eri maailmaan, ilmaiseksi, eikä sinun tarvitse miettiä silloin tämän maailman tapahtumia.

lukeminen2

6. Elät tämän yhden elämän lisäksi monta muutakin elämää.

7. On aivan ihana tunne, kun se kauan odottamasi kirja on viimeinkin käsissäsi ja pääset lukemaan sen.

8. Lukeminen ei vain lopu kesken. Kirjastot ovat täynnä kirjoja ja koko ajan ilmestyy lisää.

9. Saat lukea juuri niitä kirjoja, mitkä sinua kiinnostaa tai mitä sinä haluat, eikä kukaan voi määrätä sitä.

lukeminen3

10. Tietenkin lukeminen on kaikkien muiden hyvien juttujen lisäksi ilmaista. Vain kirjastokortti maksaa pari euroa ja sitten saatkin nauttia sadoista ellei jopa tuhansista kirjoista ilmaiseksi!

11. Kirjaston rauhassa on myös mukava viettää aikaa ja tutkia erilaisia kirjoja aivan rauhassa ja itsekseen. Kirjaston käytävillä kuljeskelu on paljon mukavampaa kuin läksyjen tekeminen kirjaston pöydän ääressä.

12. Lisäksi kirjoihin on saatavilla monia nättejä kirjanmerkkejä ja eihän niitä voi olla liikaa, eihän?

Miksi sinä luet tai et lue kirjoja?

 Ps. Mut löytää somessa myös täältä: ig sintsuu_  ja peut_etreblogi, sc siniv00 (nollanolla), we♥it Siniv_

30 kommenttia:

 1. Kirjat on kyllä ihania! :) Mä tykkään just siitä miten erilaista elämää kirjojen mukana pääsee elämään! Ja jotkut kirjat on myös tosi opettavaisia tai kantaa ottavia! Eilen illalla aloitin taas pitkästä aika lukemaan, tällä kertaa vuorossa Roxanne Gay - Bad Feminist ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Toi on kyllä totta♥ Kiinnostavan kuuloinen kirja!

   Poista
 2. Lukeminen on kyllä ihanaa! :) Harmi, että liian harvoin tulee luettua, mutta ina kun on ylimääräistä aikaa tykkään lukea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tuo ajanpuute on kyllä tosi harmi juttu :(

   Poista
 3. Mä tykkään tosi paljon lukemisesta myös, tää oli kiva postausidea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukava kuulla, että tykkäät lukea! :)

   Poista
 4. Oi, tässähän tuli oikeastaan kaikki syyt, miksi minäkin luen kirjoja :)

  VastaaPoista
 5. IHANA postaus Sini! <33 Kirjat on rakkautta ja oon ihan samaa mieltä jokaisesta kohdasta. Lukeminen myös kehittää hulluna ajattelua ja laajentaa maailmankuvaa, kun lukee erilaisia ja erilaisista ihmisistä kertovia kirjoja. Musta on ihana päästä kirjan mukana "matkustamaan" toiselle puolelle maapalloa tai kokonaan eri aikakauteen.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Linda!♡ Nuo sunki pointit on kyllä niin tosia! Onneks kirjat on keksitty♡

   Poista
 6. Aivan mahtava postaus! ♥ Oon aina rakastanut kirjoja. Äiti on monta kertaa sanonut että en lapsena juurikaan leikkinyt nukeilla, vaan selailin aina kirjoja. Oon oppinut 5-vuotiaana lukemaan ja muistan kuinka luin päiväkodissa kaikille muille lapsille kirjoja :D Rakastan kirjoissa juuri eniten sitä, että pääsee elämään hetkeksi jonkun muun elämää ja pystyy unohtamaan oman elämänsä kokonaan. Lukeminen rentouttaa, varsinkin ennen nukkumaanmenoa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!♡ Kuulostaa siltä että sinä oot kyllä aina ollu kunnon lukutoukka! Ihana, kun oot lukenu muille lapsille kirjoja. Noi on niin tosia juttuja!

   Poista
 7. Oi hyviä kohtia oot listannut tähän postaukseen ja oon ihan samaa mieltä jokaisen kohdan kanssa! Nyt syksyllä varsinkin on tullut luettua enemmän kirjoja koleiden iltojen ja teekupin äärellä :)

  https://lauraemiliaan.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla! Syksy on kyllä otollista kirjanlukuaikaa! :)

   Poista
 8. Äh hitsi nyt alkoi tehdä mieli aloittaa joku hyvä kirja! :D Tosi onnistunut postaus siis<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon, hyvä että onnistuin tuomaan lukuinnon!♡

   Poista
 9. Mä olin muutama vuosi sitten ''lukutoukka'', luin välillä monta kirjaa päivässä esim. lomalla. Siitä huomaa innostuksen ja lukunopeuden aika hyvin kun ne oli 200-300sivuisia kuitenkin. :D
  Nykyään se on jääny kun on ollut niin paljon menoa ja tekemistä, mutta oon yrittäny lukea aina kun on hetkikin aikaa. Hyvä muistutus oli tää postaus! Ja oon ihan samaa mieltä noista kohdista, tuo just on kirjoissa parasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sinä kyllä todella olit lukutoukka! Kiitos paljon, kiva kuulla että oot samaa mieltä!♡

   Poista
 10. Hyviä syitä kirjojen lukemiselle! <3 Tarvis ehdottomasti lukea enemmän! :)

  VastaaPoista
 11. Noi on kyllä hyvät perustelut!!

  VastaaPoista
 12. Mä oon super pitkään halunnut "oppia" lukemaan kirjoja! Tai siis kyllä mä lukea osaan, mutta en vaan osaa keskittyä siihen tai nauttia siitä :D Pitänee alkaa taas harjoitella! Koska olis huippua illalla lukea sängyssä, sen sijaan kun turhanpäiväisesti plärää puhelinta :D

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala ihmeessä harjoittelemaan kirjojen lukua! Voihan tuo johta puhtaasti kans siitä, että kirjojen luku ei oo sua varten, mutta voihan sitä silti kuitenkin yrittää! :)

   Poista
 13. Ihania ja täysin totta olevia faktoja! ♥ Lukeminen on vain parasta :)

  VastaaPoista
 14. Siis mää luen niin paljon, että Äiti on melkein miettiny miten mää tekisin välillä jotakin muutakin. Sitte jos mää juttelen ja käytän jotakin jännää sanaa jostain kirjasta jota ei kovin paljon käytetä, niin se/ne on vähän hämmästyneitä. Sitte kun pittää äikässä/historiassa/yllissä kirjottaa joku tarina/teksti/harjoitus-essee jne. niin yleensä mun on aika helppoo kirjottaa se koska a) yleensä tiiän aiheesta aika paljon sillä luen kirjoja maan ja taivaan väliltä b) sanavarastoni on laaja koska luen. Kirjat on ♡!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla konkreettisia esimerkkejä, miten kirjojen lukeminen on auttanut sua! Noista taidoista on kyllä hyötyä :)

   Poista