26.4.2020

Mitä kirjaa olen vältellyt hypen takia? + 7 muuta kirjakysymystä

Lentävä joogamatto haastoi minut Instagramin puolella tällaiseen kirjahaasteeseen, mutta päätin toteuttaa tämän blogipostauksen muodossa. Kiitos paljon haasteesta, nämä kysymykset ovat tosi mielenkiintoisia!

kirja2

1. Jos asuisit viimeisimmäksi lukemasi kirjan maailmassa, millainen se olisi? 

- Viimeisin lukemani kirja oli Edward Snowdenista kertova Pysyvästi merkitty. Olisin siis töissä CIA:n tiedustelupalvelussa ja lopulta lähtisin maanpakoon. Ei kyllä ainakaan tylsää tulisi tuossa maailmassa!

2. Mikä kirja jäi mieleen kouluajoilta ns. kirjoista jotka oli pakko lukea? 

- Tosi paha kysymys! Niin yläaste- kuin lukioaikanakin oli monta kirjaa luettavana ja onhan niidenkin lukemisesta jo jonkin aikaa. Ehkä kuitenkin sanon Ilmari Kiannon Punainen viiva, koska se on kirja, joka jokaisen tässä kunnassa asuvan pitää lukea yläasteella. Historia on kiinnostava aihe ja kirjan tapahtumat liikkuvat omalla kotiseudullani, joten olihan se mielenkiintoista luettavaa.

3.Kirja josta pidit, mutta siitä tehty elokuva oli mielestäsi huono? 

- En tiedä olenko itse vain pois kärryiltä, mutta tuntuu että lukemistani kirjoista ei yleensä tehdä elokuvia. Yksi on kuitenkin mielessäni jonka nimeä en ollenkaan muista... Yritänpä etsiä sen! 

Kirja oli Lauren Katen Langennut. Lainasin kirjastosta lukemisen jälkeen sen elokuvana ja elokuva oli kyllä huono! Kirjanakaan sen loppuratkaisu ei oikeastaan ollut mieleeni, mutta erityisesti elokuvassa ''erikois''tehosteet sun muut eivät kyllä yhtään toimineet. 

kirja3

4. Mihin kirjaston kirjaan sinulla on tällä hetkellä pisin jono? 

- Ei mihinkään. Jossain vaiheessa varasin kirjoja ahkerasti, mutta nyt se on jäänyt. Odotan yleensä, että kirja on vapaana ja lainaan sen sitten, sillä välin luen muita kirjoja.

5. Mihin kirjaan tartuit viimeksi kirjagramin innoittamana? 

- En muista vielä tarttuneeni, mutta kirjalistalle on päätynyt ainakin Emmi-Liia Sjöholmin Paperilla toinen.

6. Oletko koskaan vältellyt jotakin kirjaa hypen takia? 

- En ole esimerkiksi lukenut yhtään Twilight-kirjaa vaikka kaikki elokuvat olen nähnyt ja Pottereistakin olen lukenut vain Viisasten kiven. Kyseessä ei ole ollut ihan tarkoituksellinen välttely mutta olen hieman laiska: kun ne kerta saa katsottua elokuvinakin, en ole jaksanut enää lukea niitä. Siirryn mielelläni muihin kiinnostaviin kirjoihin, joita ei ole mahdollisuutta katsoa.

kirja4

7. Oletko koskaan kokannut/leiponut jotakin kirjan innoittamana? 

- Luin joskus nuorempana aika paljon mangaa ja joidenkin mangakirjojen lopussa oli tosi ihania reseptejä. Sieltä muistan joskus leiponeeni muun muassa joitain japanilaisia keksejä, jotka olivat ihanan tahmeita lopputulokseltaan.

8. Oletko koskaan hävennyt/nolostellut jonkun kirjan lukemista?

- Kyllä olen! Jotkin kirjat ovat olleet semmoisia, että olen hieman miettinyt, kehtaanko esimerkiksi julkaista niitä kuukauden luetut -postauksissa. Muun muassa Rosa Meriläisen ja Sanna Seiko Salon SE-kirjaa vähän pohdin sekä Sita Salmisen Lupaa, mutta toisaalta nekin ovat ihan vain kirjoja jotka halusin esitellä muillekin. Turhaan sitä häpeilemään rupeaa. 

kirja1

Häpeätkö sinä ikinä lukemiasi kirjoja? Vastaa ihmeessä kommenteissa näihin kysymyksiin tai tee oma postaus, olisi tosi mielenkiintoista lukea vastauksia näihin! 

Lue myös nämä: 4 kommenttia:

 1. Olipa kivoja kirjakysymyksiä ja -vastauksia! Tän voisin kyllä itsekin toteuttaa jossain kohtaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näihin oli kyllä tosi kiva miettiä vastauksia :) Ois tosi kiva päästä lukemaan sunkin vastauksia näihin!

   Poista
 2. Tämä on sellainen postaus, jonka haluan itsekin toteuttaa :)

  VastaaPoista