17.4.2020

Näin curly girl -metodi muutti hiuksiani

Joillekin voi olla jo harvinaisen selvää, että noudatan jollain tasolla curly girl -metodia hiukseni kanssa tai ainakin koen maininneeni asiasta jo monta kertaa. Metodi on tehnyt tukalleni niin paljon hyvää, että haluan jakaa tätä metodia ja sen hieman rennompaa noudattamista tämän postauksen avulla. Metodia voi noudattaa niin tarkasti tai lepsusti kuin haluaa ja aina löytyy uusia tuotteita, joita hiuksiin voi kokeilla. Oudoin itse kokeilemani asia on riisien keitinvesi, mutta en huomannut siitä ainakaan parilla käyttökerralla mitään sen kummempaa vaikutusta. Alkoholiton olut on seuraavana kokeilulistalla, mutta vähän hirvittää koko idea. 

Vaikka noudatankin metodia vähän rennommin, niin tuotearsenaali hiuksia varten on kyllä kasvanut hurjasti. Ennen kun hiuksiin riitti pelkkä shampoo, niin nyt tuotetta löytyy vaikka mitä sorttia. En kuitenkaan valita tästä yhtään, koska jokaisen niistä olen huomannut olevan tärkeä kiharoille ja niiden pysymiseen nätteinä. Tässä postauksessa esitellyt hiustuotteet ovat tällä hetkellä käytössäni, mutta kokeilunhaluisena yksikään ei ole ihan vakiotuote yhtä poikkeusta lukuunottamatta. On mielenkiintoista nähdä, millä tavalla kiharat reagoivat mihinkin tuotteeseen. 

curlygirl4

 Peseminen

 

Shampoo on sellainen osa hiusten hoitoa, jonka kanssa en metodin suhteen ole ollut kovin tarkka. Tärkeintä minulle on ollut, että shampoo ei sisällä silikoneja. Tästä Santen shampoon sopivuudesta metodiin en muuten tiedä, mutta silikoneja se ei ainakaan sisällä. Ruusun tuoksu ei ole ikinä ollut lempparini, mutta muuten oikein toimiva tuote tämä on. 

Hoitoaineen kanssa olen koko metodin ajan ollut ehdoton: sen täytyy olla täysin metodin mukainen. Hoitoaineta onkin paljon tullut kulutettua, varsinkin silloin alussa, kun pesinkin hiukseni vain hoitoaineella. Tapa ei kuitenkaan sopinut hiuksilleni, joten siirryin takaisin shampoopesuun. Garnierin Aloe Vera Hair Food -hoitoaine on ihana raikkaan tuoksuinen eikä yhtään niin vahva kuin esimerkiksi saman sarjan banaani. Tämä on tehnyt tosi hyvää hiuksilleni, mutta seuraavana kokeiluun on tulossa sarjan toinen hoitoaine. 

Hiusmaskin kanssa olen myös tarkka. En kuitenkaan ole saanut sen käytöstä täysin rutiininomaista, joten voi mennä viikkojakin, etten käytä maskia ollenkaan. Joskus laitan maskia kuiviin hiuksiin ja tukan nutturalle ja vaikutusajan jälkeen pesen pois, joskus taas laitan suihkussa hetkiseksi. Luin myös jostain, että hiusmaskin vaikutus tehostuu, jos sen kanssa käyttää hoitoainetta, joten käytän myös hoitoainetta aina maskin jälkeen. Garnier Banana Hair Food -hiusmaski on tosi voimakkaan tuoksuinen ja siitä jää hiuksiin selvä banaanin tuoksu. Tämä on ihan ok tuote, mutta se saattaa jopa hieman suoristaa kiharoitani. 

curlygirl5

Muotoilu

 

Kuivaan hiukset puuvillaiseen T-paitaan, paitsi reissussa ollessani käytän yleensä pyyhettä. Tämä on ollut aivan mullistava ohje metodissa, koska pyyhkeellä kuivaaminen jättää hiukset selvästi pörröisemmiksi. Metodissa ohjeistetaan yleisesti, että muotoilutuotteet laitettaisiin märkiin hiuksiin ja sen jälkeen kuivataan, mutta tämä ei toiminut minulle. Kiharoistani tulee kiharemmat, jos laitan tuotteet pyyhekuiviin hiuksiin. 

Hoitosuihke on hyvä lisä kosteutukseen, koska kihara tukka tarvitsee sitä ihan järkyttäviä määriä. Kuvan suihkepullossa on omatekemäni sekoitus vettä ja hoitoainetta, joten kaupasta ei tarvitse edes ostaa erikseen hoitosuihkeita. 

Hiusöljy ei ole minulle pakollinen tuote, vaan tämänkin sain taannoin Ihana sinä -boksista. Tykkään, kuinka kiiltävät hiukset Evolven hiusöljystä tulee, mutta uutta öljyä en luultavasti osta tämän loputtua. Öljyn kanssa saan ainakin itse olla myös tosi varovainen, ettei tukasta vain tule heti rasvaista. 

Tämä L'Orealin hiusgeeli on se tuote, josta on tullut ihan vakkari! Alkuaikoina kokeilin myös muotovaahtoa, mutta vaahto katosi täysin hiuksistani kuivumisen aikana. Luultavasti kiharat olivat silloin vielä niin kuivat,  että ne imivät vain kaikki tuotteet, mutta tämän geeli toimii muutenkin ihan mielettömän hyvin. Hiuksissa huomaa heti eron geelillisen ja geelittömän välillä. Tämä tasoittaa pörröisyyttä ja kiharoista tulee selkeät. 

Käyn yleensä illalla suihkussa, joten kiharoiden selviäminen aamuun asti on tuuripeliä. Tykkään nukkua tukka kiinni, mutta esimerkiksi löysäkin ananas yön aikana vetää omalla kohdallani tyveä tosi suoraksi, jolloin aamulla hiukset näyttävät tyhmältä. Minulle onkin siis parasta nukkua tukka auki, mikäli haluan seuraavaksi päiväksi kivat kiharat. Aamulla sitten vain suihkuttelen hoitosuihketta tukkaan ja puristelen. Mikäli hiuksien kannalta ei taas ole niin väliä, mimmoinen kampaus on tulossa, nukun mielelläni tukka kiinni. 

DSC_1639

Tässä yhdeksännen luokan luokkakuvassa näkyy kaikista parhaiten, minkälainen pörrö tukkani on ollut. Tuohon aikaan saatoin vielä aamulla ennen kouluunlähtöä harjata hiukset oikein huolellisesti läpi, mikä tietenkin kiharoiden kohdalla pahentaa pörröisyyttä. En siis tiennyt vielä yhtään mitään kiharoista enkä vieläkään tiedä ja osaa kaikkea, mutta seuraavaksi näettekin hiustilanteen tänä päivänä.

curlygirl2
curlygirl3

Kiharat ovat selvästi kosteutetummat ja yksittäiset kiharat huomaa selvästi, eikä koko tukka ole enää yhtä palloa. Toki hiukseni ovat uusissa kuvissa pidemmätkin, mutta pointti tulee kyllä ilmi.

Kiharien hiusten kanssa on tärkeää muistaa, että ne elävät oikeasti omaa elämäänsä. Vaikka tekisi kaiken oikein, voivat hiukset lennellä miten sattuu ja näyttää aivan kamalalta, mutta silloin voi vain rohkeasti vetää hiukset poninhännälle. Hyvä hiuspäivä on lähes aina tuuripeliä, mutta silloin kun tähdet ovat kohdallaan ja kiharat ovat täydelliset, kannattaa nauttia ihan huolella. Curly girl -metodi on työläämpää kuin ihan vain shampoolla pesu, mutta tapaa en ole ottamassa pois. Odotan innolla, minkälaisiksi hiukseni vielä muuttuvat metodia jatkaessani ja ehkä jossan välissä uskallan kokeilla myös proteiinihoitoja, joita ei liian kuiville hiuksille suositella. 

Tästä aiheesta riittää jonkin verran kerrottavaa enkä kaikkea saanut varmastikaan suollettua tähän postaukseen, joten jos herää kysymyksiä, niin kommenttikenttään saa ihmeessä niitä lähetellä! 

curlygirl1

Oletko sinä kokeillut curly girl -metodia tai houkuttelisiko ajatus? Onko sinulla käytössä samoja hiustuotteita? 

Lue myös nämä:
  


10 kommenttia:

 1. Ai miten kivat kiharat! Ihana kun näkyy noin selkeä muutos. Itse myös kokeilin ja huomasin että mulla ei ole luonnonkiharaa hiusta edes geelillä rutistelun jälkeen :D Oon silti jatkanut metodin mukaisten tuotteiden käyttöä ja huomannut kuinka paljon hiusten laatu on parantunut!

  Pidin kyllä pienen blondausoperaation joka teki aika paljon tuhoja, mutta oon huomannut että Biozellin Bioplex shampoo ja hoitoaine tehoavat rikkinäiseen hiukseen todella hyvin ja ovat halpa vaihtiehto olaplexille. :)

  -Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! *.* Olin itsekin ihan hämmästynyt vertaillessani noita kuvia, että mitä onkaan tapahtunut :D Joo luonnostaan suorasta tukasta ei tällä metodilla kiharaa saa, mutta sulfaatittomat ja silikonittomat tuotteet ovat ehdottomasti hyviä myös ei-kiharille hiuksille! Hienoa, että tukkasi voi nyt paremmin :) Tosi hyvä vinkki, että Olaplexille löytyy myös halvempi vaihtoehto!

   Poista
 2. Mä oon poiminut tästä metodista hiusten kuivaamisen paidalla ja oon kyllä myös huomannut positiivisen vaikutuksen jo siinä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, sekin pieni asia on jo tosi merkittävä ainakin hiusten pörröisyyden kannalta! :)

   Poista
 3. Sulla on kyllä nätit kiharat! :) Mulle ei varmaan saisi kiharoita vaikka kuinka yrittäisi, sillä mulla on nämä tyypilliset suomalaiset maantienharmaat piikkisuorat hiukset x)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! <3 Joo tälläkään metodilla ei ihan luonnostaan suorasta tukasta saa kiharaa, mutta se ei poista sitä, että silikonittumuus ja sulfaatittomuus tekisi hyvää ihan minkälaisille hiuksille :)

   Poista
 4. Superihanat nää sun kiharat nyt! <3 mulla on käytössä garnierin papaya hiusmaski ja laitan sen usein n. kerran viikossa taii silloin kun tuntuu että hiukset kaipaa kosteutta. Kun jaksaa pitää sitä n. 15min niin sillä on tosi intensiivinen vaikutus! Toi aloe vera hoitoaine kuulostaa tosi hyvältä myös! Mulla oli ala- ja yläasteella aina ihan pörröset kiharat myös :D nykyään ei kiharru enää samalla tavalla kun on vaalennettu mutta hiukset on sellaset laineikkaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! <3 Oi pitää kyllä kokeilla tuotakin maskia joskus! Ehkä sun tukka lähtee vielä siitä kihartumaan enemmän, kunhan saa kosteutta vaalennuksen jälkeen, ken tietää!

   Poista
 5. Toi on kyllä vaikuttava muutos! Aivan älyttömän kauniit kiharat <3 Mä käytän paljon curly girl -metodin tuotteita, mutta muilta tavoilta en oo kelkkaan hypännyt. Ainakaan pelkillä tuotteilla mun hiuksissa ei oo tapahtunut mitään äkillistä kiharoiden paljastumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin ihan hämmästelin postausta tehdessäni :D Kiitos paljon <3 Voi olla, että sun hiukset ovat ihan luonnostaan täysin suorat eikä taipuisatkaan. Mutta metodin mukaiset tuotteet tekevät muuten varmasti tosi hyvää sun tukalle!

   Poista