1.11.2020

Lokakuun luetut kirjat

Hyvää marraskuun ensimmäistä! Kolmen kirjan kuukausitahti jatkuu hyvään malliin ja uusi kirjastokin alkaa pikkuhiljaa käydä tutummaksi kirjoja metsästäesssä. Jälleen luettavat opukset ovat olleet hyvin mukaansatempaavia ja yksi erityisesti herätti yllättävänkin suuria tunteita.

Märta Tikkanen - Miestä ei voi raiskata

Pitkästä aikaa unohdin ottaa kirjasta kuvan, mutta ei anneta sen häiritä! Kirja kertoo lyhykäisyydessään raiskatuksi tulleen naisen kostosta.

En ihmettele, miksi kirja on noussut klassikoksi. Edelleen ajankohtainen aihe herätti ajatuksia uudella tavalla kirjan juonen sekä lopun takia. Loppu on toisaalta jopa ehkä ennalta-arvattava, mikäli aihetta on pohtinut kunnolla etukäteen, mutta se silti ärsyttää sekä järkyttää. Herkimpien ei tätä kirjaa kannata lukea, mutta kaikista ahdistavimmat kohtaukset voi kirjoissa aina toki jättää lukematta. Kirjan käsittelemä aihe on hyvin tärkeä.

syyskuunluetut1 

Jenni Hendriks ja Ted Caplan - Tosi raskas reissu

Veronica Clarke tulee raskaaksi rei'itettyjen kondomien takia eikä abortti ole laillinen hänen osavaltiossaan. Hän lähtee entisen ystävänsä ja koulun nykyisen hylkiön, Bailey Butlerin, kanssa pitkälle matkalle yli osavaltion rajojen, perässään takertuva poikaystävä ja edessä suuria yllätyksiä.

Minkään kirjan henkilöhahmot eivät ole ikinä saaneet minua kokemaan niin suurta ärsytystä kuin tämän kirjan henkilöt. Baileyn käytös joissain kohdissa sekä Veronican takertuva poikaystävä olivat niin hyvin luotuja hahmoja, että ihan oikeasti meinasin välillä  repiä hiuksia päästäni heidän takiaan. Tarina oli myös ihan huikea, ja aihe on tässäkin kirjassa hyvin tärkeä. Lue, mikäli haluat kokea suurta ärsytystä kirjaa lukiessasi!

syyskuunluetut2 

Michelle McNamara - Katoan yön pimeyteen

Kirjailija on toimittaja, joka omisti suuren osan elämästään Golden State Killerin metsästämiseen. Kirjassa kerrotaan muun muassa Golden State Killerin toimintatavoista sekä siitä, miten McNamara yritti selvittää hänen henkilöllisyyttään. McNamara kuoli ennen kuin Golden State Killer saatiin kiinni ja kirja loppuun asti kirjoitettua.

Kirja ei ollut ehkä ihan paras luettava ennen nukkumaanmenoa, sillä valojen sammuttaminen tuntui erityisen pelottavalta lukemisen jälkeen. Kirjailija osasi hyvin kuvailla, eikä kauhuelokuvia kyllä hetkeen tarvitse tämän kirjan jälkeen. Mielenkiintoinen ja paksu opus, joka ei taaskaan herkimmille kyllä sovi.

Minkä sinä lukisit näistä kirjoista?

Lue myös nämä:

Nämä asiat ovat suosikkejani tällä hetkellä 

Syksy on yksi ihanimmista vuodenajoista 

Ehkä paras kasvokuorinta ikinä! 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti