30.11.2020

Marraskuun luetut kirjat

Hei taas! Tällä hetkellä opiskeluiden suhteen on menossa hyvin kiireinen kausi, joten blogikin on jäänyt ainakin hetkeksi täysin unholaan. Nytkin välttelen taidokkaasti esseen korjailua vertaispalautteen pohjalta, mutta mieli teki paljon enemmän tulla kirjoittamaan marraskuun luetuista kirjoista. Kaikkien kiireiden keskellä sain luettua pari kirjaa, mikä on oikein hyvä lukumäärä tällaiselle kuukaudelle.

marraskuunluetut1 

Courtney Summers - Sadie

Sadien sisko löytyy murhattuna, ja Sadie päättää lähteä jäljittämään murhaajaa kadoten läheisiltään. Radiotoimittaja West McCray tekee Sadien katoamisesta podcastin ja yrittää selvittää, mitä hänelle tapahtui ja missä Sadie on.

Täytyy sanoa, että odotin kirjalta paljon enemmän. Takakannessa kirjaa kuvailtiin selkäpiitä värisyttäväksi, mutta sellaista efektiä tämä ei saanut omalla kohdallani aikaan. Seuraavaksi tulee vähän juonipaljastuksia, koska en voi muuten kuvailla tuntemuksiani kirjasta kunnolla. Älä siis lue enempää, jos et halua kuulla! Mielestäni loppu oli hyvin tylsä, koska kirjassa ei saanut kunnollista vastausta sille, mitä Sadielle tapahtui eikä loppu jättänyt miettimisen aihetta. Se vain loppui, eikä Sadien kohtalo jäänyt pyörimään mieleen. Lopusta jäi tunne, että kirjailija ei vain keksinut kirjalle arvoistansa loppua ja jätti sen takia Sadien kohtalon avoimeksi. Vähän hajuton ja mauton teos.

marraskuunluetut2

Kim Liggett - Armonvuosi

Tierney elää maailmassa, jossa tytöt lähetetään 16-vuotiaina vuodeksi erämaahan, koska heille uskotaan tulevan vaarallisia taikavoimia. Mikäli tytöt selviytyvät vuodesta hengissä, he palaavat takaisin kotiin elämään miesten määräyksen alaisina taikavoimansa menettäneinä. Tierney aloittaa oman armonvuotensa, mutta hänellä se ei suju samalla tavalla kuin muilla. Mikä on armonvuoden salaisuus, miksi tytöt käyttäytyvät erämaassa oudosti? Mikä on Tierneyn tehtävä?

Tämän kirjan maailma on uskomattoman taidokkaasti rakennettu. Juoni on aivan mahtava ja koko idea vain nappasi heti mukaansa. Se vain mietitytti, että tällaiseenkin kirjaan oli ollut pakko tunkea romanttinen suhde mukaan, mutta juonen kannalta se olikin loistava ratkaisu. Kirjassa oli hienoja juonenkäänteitä ja loppu oli tosi hyvä. Tätä kirjaa suosittelen, ja onhan sen kansikin söpön värinen!

Kumman näistä kirjoista sinä lukisit? Onko sinulla tällä hetkellä jokin kirja kesken?

Viime vuoden marraskuussa luin nämä kirjat: Marraskuun luetut kirjat

Lue myös nämä:

11 joululahjavinkkiä lapselle, nuorelle ja aikuiselle

Mitä blogi on antanut minulle? 

Opiskelen suomen kielen asiantuntijaksi

Seuraa myös Instagramissa siniriekki. 

2 kommenttia:

  1. Tuo Armonvuosi kuulostaa mielenkiintoiselta, eli pitääkin lisätä se lukulistalle! Mulla ei oo tällä hetkellä mitään kirjaa kesken, ja luulen, että ehdin lukea seuraavaksi joululomalla - seuraavat viikot kun ovat melko kiireisiä 😅

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kiva että lukulista sai täytettä! Ei se haittaa, vaikka aina ei aika riittäisi lukemiseen, kirjat kyllä odottavat :)

      Poista