20.2.2021

Arjen kiitollisuuspäiväkirja

Elli oli kirjoittanut blogiinsa kiitollisuspäiväkirjaa, ja ihastuin ideaan heti postauksen luettuani. Päätinkin siis pitää erillistä kiitollisuuspäiväkirjaa ainakin viideltä arkipäivältä, mutta ajatus on niin kiva, että ehkä jatkan sitä satunnaisesti jatkossakin. Kirjoitin ajatuksiani ylös erilliseen muistivihkoon, josta näitä on kiva lukea uudestaan vuosien päästä. Kiitollisuuspäiväkirja osoittaa, että aina ei tarvitse mitään suuria juttuja ollakseen onnellinen. Ihan pienet, arjessa tapahtuvat asiat riittävät. Siirrytään nyt lukemaan arkipäiviltä tekemiäni merkintöjä.

kiitollisuuspäiväkirja1

15.2.2021

Heti aamusta olin kiitollinen naapurin järjestämästä ystävänpäiväyllätyksestä. Joku naapureistani oli kiinnittänyt ilmoitustaululle kirjekuoren, jonka sisältä löytyi erilaisia paperisia sydämiä eri voimalausein varustettuna. Nappasin sieltä itselleni yhden lauseella ''Sinä valitset!''. Tällä hetkellä se koristaa peilin reunaa, josta voin aina ulos lähtiessäni lukaista sen. Jotkut tällaiset sitaatit ja voimalauseet ovat niin kliseisiä, mutta itse olen ihan heikkona niihin! Erilaisia voimalauseita löytyykin asunnoltani tosi monesta paikasta. 

16.2.2021

Tuskaiset etäluennot on kiva jakaa kavereiden kanssa. Tänään olin kiitollinen siitä, että luentoja ei tarvitse puurtaa täysin yksin. Päivä oli hyvin väsynyt eikä oikein lähtenyt käyntiin, mutta vertaistuen avulla tästäkin päivästä selvittiin. Iltapäivällä vielä enemmän piristi kävelylenkki järven jäällä kaverin kanssa sekä auringonlaskun ihailu.

kiitollisuuspäiväkirja2

17.2.2021

Keskiviikkoaamuna olin taas herännyt vähän väsyneenä huonosti nukutun aamuyön jälkeen.Vähän kahdeksan jälkeen oranssi aamuaurinko kuitenkin paistoi ihanasti kaihtimien välistä ja sai minut raahattua sängystä ylös. Lisäksi olin kiitollinen siitä, että ensimmäinen luento alkoi vasta kymmenen jälkeen. Sain siis mahdollisuuden tehdä aamuaskareet ihan rauhassa ja herätellä itseni uuteen päivään.

Päivän aikana olin hyvin kiitollinen myös siitä, että jaoin yhden koulutehtävän kaverin kanssa. Yleensä tykkään tehdä tehtävät itsekseni, mutta tämä päivä oli sellainen, että yksinään motivaatio olisi ehkä loppunut kesken. Lisäksi Temppareiden uusi kausi oli kiva lisä tähän päivään! 

kiitollisuuspäiväkirja3

18.2.2021

Kiitollisuutta herätti pitkä tauko aamun ja iltapäivän luennon välissä. Ehdin hoitaa juoksevia asioita eikä päivän koko keskittyminen mennyt luentoihin. Sain tehtyä muun muassa yhtä historian tehtävää hyvin eteenpäin, mikä vie hommia viikonlopulta vähemmäksi.

19.2.2021

Viimeistä päivää tämän kerran kiitollisuuspäiväkirjassa viedään. On ollut ihanaa löytää ihan tavallisista päivistä onnellisuutta herättäviä asioita.

Perjantaina olin kiitollinen kahdesta kivasta kirppislöydöstä, vaaleasta farkkuhameesta sekä kesäisestä haalariasusta. Lisäksi keskustassa liikkeellä ollessamme satuimme juuri sopivasti lempparikarkkikauppani kohdalle, sillä se on nimittäin ensi viikon aikana lopettamassa toimintansa. Karkkeja myytiin alennuksella, joten tietenkin nappasin pienen pussin irtokarkkeja mukaan nyt kun se vielä oli mahdollista! Ajoitus on joskus tärkein, ja tällä kertaa se osui aivan nappiin. 

kiitollisuuspäiväkirja4

Pieniä yksityiskohtia miettiessä arki ei enää tunnukaan niin harmaalta. Oletko sinä koskaan pitänyt kiitollisuuspäiväkirjaa? Mistä olet tällä viikolla ollut kiitollinen?

Lue myös nämä: 

Paluu vaaleanpunaiseen viikonloppuun 

Tammikuun luetut kirjat 

Mitä uutta annettavaa minulla on? 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

4 kommenttia:

 1. Mä oon aina välillä pitänyt kiitollisuuspäiväkirjaa, mutta säännöllistä tapaa siitä ei ole muodostunut. Tällä viikolla olen ollut kiitollinen ainakin kauniista talvipäivistä, siskostani ja siitä, että olen saanut opiskeluhommia hyvin eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin tällöin toteutettuna tää on kans kyl varmasti ihan juttu! Oi miten ihanan kuuloisia kiitollisuuden aiheita sulla <3

   Poista
 2. Tosi kiva idea, ja saa varmasti näkemään asiat vähän positiivisemmassa valossa kun miettii asioista, joista on kiitollinen.

  VastaaPoista