28.2.2021

Helmikuun luetut kirjat

Jos tammikuu kului mielestäni hitaasti, niin helmikuu oli taas ihan päinvastainen kuukausi. Kirpeät pakkaset vaihtuivat loppukuusta jo varsin keväiseen säähän, ja matkan varrelle mahtui paljon opiskelua sekä onneksi myös mukavasti vapaa-aikaa. Tässä kuussa olen muun muassa syönyt laskiaispullia, käynyt pulkkamäessä, lenkkeillyt paljon sekä testannut uutta pizzaa.

Helmikuun luettujen kirjojen saldoksi jäi kolme kirjaa, mikä on aika keskimääräinen lukumäärä omalla lukutahdillani. Nyt siirrytään tutustumaan näihin kolmeen keskenään hyvin erilaiseen kirjaan!

helmikuunluetut1

Sakari Muurinen ja Juha Ståhle - Missä Laura, siellä ongelma

Kirjassa pureudutaan siihen, mistä Laura Huhtasaaren yllättäen alkanut suosio sai alkunsa ja mikä pitää sen pinnalla. Minkälainen persoona Huhtasaari on hänen tapaamisena ihmisten mielestä, miten hän toimii ja mistä hän oikein tulee? Kirjassa kuullaan myös Huhtasaaren omia kommentteja.

Joskus on hyvä vaeltaa kirjastossa ilman päämäärää, koska silloin voi sattumalta löytää oikein mielenkiintoisia kirjoja luettavaksi. Tämä kirja on yksi niistä. Tarina alkoi heti hyvin mielenkiintoisella tilanteen kuvailulla, joka nappasi heti mukaansa. Teksti ei ole poliittista, vaikeaselkoista luettavaa vaan hyvin selkeää ja asiat on selitetty todella taidokkaasti. Erityisen mielenkiintoisia olivat sekä Huhtasaaren että hänen tapaamiensa ihmisten kommentit, joka oli saatu luontevaksi osaksi kirjaa. Pidin kirjan käsittelemästä aiheesta todella paljon.

helmikuunluetut2

Sofie Sarenbrant - Syntipukki

Kirja on itsenäinen osa Emma Sköld-sarjaa. Bromman asuinalueella tapahtuu murtovarkauksia, joiden tuoksinnassa tapahtuu murha. Syyttävä sormi osoittaa heti ulkomaalaisia työntekijöitä kohti, ja Emma Sköld alkaa ratkomaan murhan tekijää. Kyseessä ei ole tavallinen asuntomurtoaalto, vaan jotain vakavampaa Brommassa tapahtuu...

En lue kauheasti dekkareita, mutta onneksi tämä kirja sattui mukaan. Olin aiemmin kuullut kehuja kyseisestä sarjasta, joten itsenäinen osa oli hyvä valinta luettavaksi, vaikka kirjassa viitattiinkin aiemmissa osissa tapahtuneisiin asioihin. Ne eivät kuitenkaan haitanneet juonessa pysymistä, vaikka niitä en ollutkaan lukenut. Tämä kirja nappasi nopeasti mukaansa ja luvut päättyivät aina niin mielenkiintoisiin kohtiin, että lukemista ei melkein voinut lopettaa kesken. Mielenkiinto koko sarjaa kohtaan kyllä heräsi.

helmikuunluetut3 

Jill Santopolo - More than words

Nina Gregory on hyvän aseman omaava tuleva hotellinomistaja. Hän palvoo hotellin omistavaa isäänsä ja lisäksi hänellä on poikaystävä, jonka kanssa he ovat tunteneet pienistä asti. Isänsä kuoleman jälkeen Nina kuitenkin huomaa, että kaikki hänen isänsä sanat ja teot eivät ole olleet totta, ja Nina kyseenalaistaa kaiken elämässään. Onko mikään niin kuin hän on ajatellut?

Kirjan juoni on ihan mahtava. Tapa, jolla pääsee mukaan Ninan itsensä etsimisen matkalle on todella koukuttava. Kirja saa ajattelemaan asioita syvemmin, vaikka onkin myös mukavaa ''hömppälukemista'' aivojen levoksi. Jotkin juonenkäänteet ovat aika ennalta-arvattavia, mutta kokonaisuudessaan kirjan tarina on todella hyvä.

Luitko sinä helmikuussa kirjan tai kirjoja? Oliko jokin näistä kolmesta mielenkiintoisen oloinen? 

Vuosi sitten helmikuussa luin nämä kirjat. 

Lue myös nämä: 

Kummallisia unia x 6

Miksi en nuorempana tajunnut?

Miten aion selvitä ylioppilaskokeista?

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti