25.2.2021

Kummallisia unia x 6

Olen viimeisen kuukauden aikana jostain kumman syystä nähnyt viikoittain mitä kummallisempia unia. Aiemmin kummalliset unet ovat olleet yksittäisiä, mutta tämän kuukauden aikana niitä on esiintynyt selvästi useammin. Unet voivat tunnetusti olla hyvin levottomia, joten päätin mielenkiinnosta napata mieleen jääneet muistiin.

Unet katoavat hyvin usein pois mielestä heräämisen jälkeen, joten kovin moni ei tähän postaukseen asti päässyt. Joka tapauksessa on ihmeellistä miettiä, mistä ihmeestä aivot keksivät ainekset kaikkiin kummallisiin tarinoihin, joita näemme yöllä. Esimerkiksi stressaava elämäntilanne voisi selittää yölliset seikkailut aivojen käydessä ylikierroksilla, mutta itse en koe tällaista olevan meneillään nyt. Tietenkin pari tenttiä on tulossa ja muutenkin opiskeluhommia riittää, mutta mitään stressiä en vielä toistaiseksi ole kokenut. Joku syy näille ehkä on, mutta se on toistaiseksi pysynyt ratkaisemattomissa. Nyt kuitenkin näiden parin unen pariin, jotka olen pitänyt muistissa!

unia1

X Riita läheisen kanssa. Olotila unessa on kaikista kamalin, ja se kulkee mukana vielä hereille asti.

X Olin isossa vesipuistossa. Tässä unessa levottomuus perustui siihen, että paikka oli niin iso: miten kerkeäisin käymään kaikki vesiliukumäet sun muut virikkeet läpi?

X Yritin pistää aamuksi herätystä puhelimeen, mutta hälytys ei vain suostunut menemään päälle. Aloin unessa pohtimaan kovasti sitä, kuinka heräisin aamulla, kun hälytys ei kerran suostunut toimimaan. 

unia2 X Palasin unessa sellaisiin aikoihin, joihin en haluaisi enää palata. Tapahtumat olivat hyvin todentuntuisia, mutta oma käytökseni ja reaktioni näihin tapahtumiin ei. Oma käytökseni oli ahdistavaa tässä unessa.

X Joku vihainen ihminen heitteli minua muumimukeilla ja kaatoi niillä vettä päälleni. Kummallista, että muistan mukien selvästi olleen muumimukeja, eikä ihan mitä tahansa mukeja.

X Luulin olevani yksin talossa. Siellä oli kuitenkin joku muukin, joka aina vain vilahteli mustana hahmona, ikään kuin varjona. Yritin napata hänet ja selvittää kuka oli kyseessä, mutta en onnistunut.

unia3

Nämä unet  jäivät vahvasti mieleeni, jokainen erilaisten syiden takia. Mitään kovin iloisia unia ne eivät olleet, mutta onneksi hereillä ollessani lähes unohdan yön aikana kokemani tapahtumat. 

Näetkö sinä usein kummallisia unia? Onko sinulla aina jokin selkeä syy sille, miksi näet niitä? 

Lue myös nämä:

Arjen kiitollisuuspäiväkirja

3 viikon nettivalmennus - mitä plussia ja miinuksia? 

Ihana banaanileipä - kokeile! 

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

4 kommenttia:

 1. Siis en kestä, mä olen viime aikoina työstänyt ihan samanlaista postausta! Mä näen aina ihan hulluja unia ja kaverit vaan nauraa, kun kerron heille niistä 😂 herätysunet ovat kyllä ahdistavia! Mä monesti näen unta, että mun pitäisi herätä ja nousta ylös, mutten vaan pysty. Sitten saatan neljältä yöllä nousta sängyssä istumaan ja vähän ajan päästä tajuta helpottuneena, että voin ihan rauhassa jatkaa vielä unia.

  Sanna / pancakepalace.fi 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi mikä sattuma! Ootan innolla sunkin postausta, unet osaa kyllä ihmetyttää niin paljon :D Tuo tunne on ihan paras, kun herää yöllä ja tajuaa, että voikin jatkaa vielä hyvillä mielin nukkumista ♥

   Poista
 2. Moikka! Et ole ainut. Tällä hetkellä kun kerkeän nukkumaan pitkiä unia hiihtoloma ja sitten jatkuu taas etäopinnot. Molempien aikana unen pituuden suhteen ei ole kummemmin ongelmia. Olen alkanut nähdä niin sekoittavia unia, että aamulla en oikeasti melkein tiedä missä elämänvaiheessa elän ja herään. Ihan kamala tunne. Sitten aivoissa pyörii se uni vielä aamupäivään. En ole aiemmin kokenut tälläistä, että muistan unet todella hyvin ja ne oikeasti sekoittavat tämän hetkistä oikeaa elämääni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, sulla kyllä tuntuu olevan jo ihan elämää haittaavia unia! Toivottavasti ne loppuisivat pian D: Ei varmasti ole kivaa olla sekaisin aamupäivästä yöunien takia.

   Poista