3.2.2021

3 viikon nettivalmennus - mitä plussia ja miinuksia?

Osallistuin tammikuun aikana kolme viikkoa kestäneeseen nettivalmennukseen, johon kuului jäsenyys Facebook-ryhmässä, jossa pidettiin erilaisia livetreenejä videon muodossa. Kyseessä oli Laura Rosillan HEROLive SWEAT With Laura -valmennus, johon päätin osallistua aikaisempien hyvien kokemusten perusteella Lauran treeneistä. Hän on pitänyt Instagramissa erilaisia treenilivejä sekä jakaa feediin silloin tällöin erilaisia treeniliikkeitä, joista olen tykännyt kovasti.

Päätin lähteä valmennukseen, koska siinä ei ollut esimerkiksi mitään ulkonäkökeskeisiä tavoitteita. Ainoa tavoite oli liikunnan ilo, ja tästä konseptista pidin kovasti. Tämän postauksen tarkoitus ei yksistään ole arvostella kyseistä valmennusta, mutta koska kokemukseni nettivalmennuksista perustuvat tähän yhteen kertaan, niin kyllä tämä postaus myös arvostelu on samalla. Tavoite on kuitenkin myös yleisesti pohtia nettivalmennuksien plussia ja miinuksia. 

nettivalmennus1 Plussat

+ Valmis aikataulu treeneille, jolloin itsellä ei tarvitse pohtia yhtään mitään treenien suhteen. Kunhan vain on nettiyhteys ja puhelin tai tietokone, niin pääsee liikkeelle.

+ Mahtava ja innostava valmentaja.

+ Liikkuminen ei ollut ulkonäkö- tai edes tavoitekeskeistä. Tärkeintä oli liikkumisen ilo ja sitä treenit todellakin saivat aikaan!

+ Vaihtelevia treenejä: lihaskuntoa, sykkeennostoa, venyttelyä, kehonhuoltoa

+ Treenien lisäksi myös resepti- sekä juttelulivejä

+ Videot jäävät ikuisiksi ajoiksi omaan käyttöön. Kivaan treeniin voi siis palata uudelleen ja uudelleen.

nettivalmennus2

Miinukset

- Valmennus ei sinällään ollut kallis (39e), mutta tietenkin jokainen ylimääräinen meno näin opiskelijana kirpaisee. Tämän valmennuksen raaskin nyt ostaa myöhäisenä joululahjana itselle ja koska tiesin treenien olevan rahan arvoisia. Tällaiseen ei kuitenkaan joka kuukausi pysty lähtemään mukaan, vaikka kivaahan se olisi.

- Mikäli ei tiedä valmennuksen pitäjää ja hänen toimintatapojaan etukäteen, voi oston jälkeen tajuta, ettei tämä valmennustyyli sovikaan itselle.
 
- Yhteydet saattavat pätkiä välillä. 
  nettivalmennus3

Yhteenvetoa

Kauheasti miinuksia en oman kokemukseni perusteella löytänyt, mutta kuten sanottua, minulla on kokemusta vain tästä yhdestä kolme viikkoa kestäneestä valmennuksesta. Kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen kokemukseen ja erityisesti siihen, että videoihin voi palata ihan milloin vain uudestaan.
 
Kaikista parasta tässä kolmessa viikossa oli se, että liikkumisen ilo oli aidosti tärkein pointti eikä esimerkiksi se, että kolmessa viikossa saisi näkyvät vatsalihakset. Ulkonäköä ei mainittu missään vaiheessa, vaan ainoastaan esimerkiksi kestävyyteen ja muuhun hyvinvointiin liittyviä asioita. Tästä jäi hyvin positiivinen fiilis ja ehdottomasti haluaisin joskus uudestaan mukaan, mikäli siihen on varaa. 
 
nettivalmennus4

Onko sinulla kokemuksia netti- tai muista urheiluvalmennuksista?

Lue myös nämä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti