14.3.2021

6 unelmaani sekä kuinka ne ovat muuttuneet vuodesta 2017

Ihanaa sunnuntaita! Tämä päivä on tähän mennessä itselläni kulunut haalarimerkkien ompelun parissa, ja siinä työskennellessä olen ehtinyt pohtia tämän hetkisiä unelmiani. Viimeksi kirjoitin postauksen unelmistani vuonna 2017, joten nyt olisi aika tehdä päivitettyä postausta. Osa unelmista on pysynyt samoina, mutta unelmat ovat selvästi hieman ''aikuistuneet'' jos niin voi sanoa. 

Vuonna 2017 postausta kirjoittaessani olin 16-vuotias, kun nyt olen 20. Oli tosi mielenkiintoista palata vanhaan postaukseen sekä sen aikaisiin ajatuksiin, joissa selvästi on teini-ikäisen hurmosta maailmasta mukana. Siinäkään ei ole mitään vikaa, mutta huomasin omalla kohdallani selvää kypsymistä elämän ja samalla haaveiden suhteen. Onneksi olen kirjoittanut samaa blogia jo niin monta vuotta, koska oman kehityksen ja kasvun kulku on niin mielenkiintoista tällä tavalla seurattuna.

Seuraavaksi pääset lukemaan kuusi tämän hetkistä haavettani.

IMG-20210302-WA0002

- Haluan kotini olevan paikassa, joka on oikeasti luonnossa. En halua, että illalla makuuhuoneeseen siirryttäessä ikkunasta näkyy naapurin keittiöön ja pihalle mennessään on jo periaatteessa yhteisellä maalla. Haluan tilaa, rauhaa sekä luonnon läheisyyttä niin minulle kuin mahdolliselle tulevalle perheelleni.

- Haaveammattini on edelleen toimittaja. Kirjoittaminen, monipuolisuus sekä uteliaisuus luvan kanssa ovat ne piirteet, mitkä tekevät ammatista niin kiehtovan.

- Toivon saavuttavani oman näköiseni arjen. Pystyn tekemään työtä, josta pidän, vapaa-aikaa ja rentoutumista on riittävästi ja varallisuutta on sen verran, että pystyn hankkimaan tarpeellisia asioita, kuten ruokaa riittävästi. Olen todennut, että mitään ylellisyyksiä minun ei ole pakko saada, vaan ihan tavalliseen elämiseen riittävät tarpeet ovat se tärkein juttu. Päätavoite on se, että ruokakauppaan mentäessä ei olisi pakko katsoa hintalappuja ja käyttää laskinta. Säästämällä voisi sitten hankkia erikoisempia juttuja, mikäli niihin joku äkillinen hinku tulee.

IMG-20210302-WA0001 

- Haaveilen laskuvarjohypystä lentokoneesta, kuten myös vuonna 2017. Olen jo itse asiassa katsonut Keski-Suomen tarjontaa tästä, mutta hinta on niin päätähuimaava, että tässä elämäntilanteessa asia ei ole ihan ajankohtainen. Tämä olisi kuitenkin varmasti niin siisti kokemus, että toivon sen joskus kokevani.

- Toivon kehittyväni ihmisenä eri osa-alueilla. Haluaisin pystyä lopettamaan asioiden ylimiettimisen ja niiden turhan stressaamisen sekä parantaa muitakin heikkoja kohtia itsessäni. Esimerkiksi asioiden kirjoittaminen ylös auttaa, mutta muita konkreettisia tekoja en ole itseni kehittämisen suhteen tehnyt. Tämä olisi tosi tärkeä juttu saavuttaa.

- Unelmoin siitä, että saan viettää läheisten ihmisten kanssa mahdollisimman monta vuotta.

IMG_20210301_164110

Unelmointi on erityisen tärkeää tässä maailmantilanteessa. Vaikka ehkä tuntuu siltä, että mitään ei uskalla toivoa, ovat unelmat yksiä niistä asioista, jotka jaksavat pitää meidät mukana elämässä. Siksi haastankin sinut kertomaan edes yhden haaveesi kommenttikentässä! Mukavia unelmointihetkiä ♥

Lue myös nämä:

Kummallisia unia x 6

Hei sinä upea nainen, älä anna kenenkään hiljentää sinua

Arjen kiitollisuuspäiväkirja

Seuraa myös Instagramissa siniriekki

6 kommenttia:

 1. Oih haaveilu ja unelmat siinä on mun lempipuuhia. Haaveilen, että voisin asua Portugalissa, jonkun viikon tai muutaman kuukauden. Rentoutuisin ja lataisin akkuja auringon alla. Asuisin airBnB:ssä ja ottaisin aikalisän. Opettelisin surffailemaan ja tekisin satunnaisesti, sitä mitä mieleen tulee. Ainakin blogia kirjoittaisin.

  Huomaan tästä, että nämä on asioita, joita tekisin (ehkä joskus, mutta tällä hetkellä en) eli miksi en tee on musta oivallinen kysymys ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten ihana unelma! Tommonen lyhyt, täydellinen irtautuminen arjesta ois tosi huikea kokemus *.* Todella hyvää pohdintaa kans!

   Poista
 2. Itsellänikin on unelmana elää sellaista omanlaista hyvää arkea ja se, että kehittyisin ihmisenä. Parasta olisi kohdata ne omat heikkoudet ja kääntää ne voimavaroiksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta! Tuo heikkouksien kääntäminen voimavaraksi on varmasti hankalaa, mutta varmasti sen arvoista.

   Poista
 3. Mä haaveilen ainakin perheestä ja arjessa mukana olevista kavereista joihin voisi todella luottaa. Olen saavuttanut jo unelmia esim. opiskelun ja työn osalta, ja vaikka tämä onkin ollut ihan mahtavaa, olen huomannut että onni muodostuu ennen kaikkea läheisistä ihmissuhteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihania sekä tärkeitä haaveita sulla! Oot kyllä tosi hyvin saanu pohdittua asioita ♥ Toivottavasti saavutat nää jutut!

   Poista