8.3.2021

Hei sinä upea nainen, älä anna kenenkään hiljentää sinua

Ihanaa maanantaita sekä naistenpäivää kaikille, jotka tähän postaukseen eksyvät! Miten hienoa päästä aloittamaan uusi viikko näinkin tärkeällä päivällä. Pari vuotta sitten kirjoitin postauksen Miksi kutsun itseäni feministiksi?. Tänään haluan uudestaan nostaa esiin tuolloin käsittelemääni aihetta, koska naisten ja miesten välinen tasa-arvo sekä tasa-arvo ylipäätään on minulle hyvin tärkeä asia.

IMG_20210306_105629

Ajatusmaailmaani ei vieläkään mitenkään mahdu se, että miksi naisten koetaan olevan se heikompi sukupuoli. Toki jos ajatellaan fyysistä voimaa, on biologinen tosiasia, että yleensä miehet saavat esimerkiksi nostettua raskaampia taakkoja kuin naiset, mutta yhteiskunnan rakentamisessa ja sen ylläpitämisessä tarvitaan niin paljon muutakin kuin fyysistä voimaa.

Naiset ovat vahvoja. Naiset pystyvät kasvattamaan sisällään uuden elämän, synnyttämään, vuotamaan verta monta päivää putkeen ja selviämään hengissä. Naiset pystyvät elämään ja selviämään miehiltä miehille suunnitellussa maailmassa, jossa vaaroja vaanii joka nurkan takana. 

Tähän väliin haluan suositella  Caroline Criado Perezin kirjaa Näkymättömät naiset. Kirja on ihan mahtava faktoihin perustuva teos, jossa kerrotaan tilastojen valossa, kuinka naiset ovat edelleen näkymättömiä yhteiskunnassamme. Kirjassa kerrotaan monin eri esimerkein, kuinka maailma on suunniteltu miesten mukaan. Esimerkiksi autojen turvallisuustestit tehdään nukeilla, jotka on suunniteltu miesten mittojen mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että onnettomuuden sattuessa nainen on se, joka on vaarassa. Kirjassa on ihan tajunnanräjäyttäviä huomioita, joten kirja kannattaa todellakin lukea.

IMG_20210307_093921_326 

Ehkä se on se naisten sitkeys, joka pelottaa niin paljon, että heitä pitää rajoittaa monella tavalla ja sulloa tiettyyn muottiin. Mutta mieti, mitä kaikkea maailmassa voisi olla, jos kaikki olisivat tasa-arvoisia ja kaikkien ajatuksia päästäisiin kuuntelemaan ihan yhtälailla. Mitä kaikkea naisetkin voisivat keksiä ja mihin pystyä, jos mikään ei rajoittaisi? On täysin ok, mikäli nainen tai vaikka mies haluaisi pysyä kotona esimerkiksi kotivanhempana. On myös täysin ok kokeilla muitakin mahdollisuuksia ja ammatteja, sukupuolesta väliä. Samat mahdollisuudet täytyy olla kaikille, sukupuoleen tai mihinkään muuhun katsomatta.

Miksi ihmeessä emme voisi kaikki olla tasa-arvoisia? Pelottaako tällä hetkellä paremmassa asemassa olevia se, että he joutuisivat samaan tilanteeseen samojen muottien musertamiksi kuin tällä hetkellä huonommassa asemassa olevat? Ehkä tämä kertoo jotain siitä, että asialle kannattaisi tehdä jotain. Niin moni mahdollisuus jää käyttämättä, kun esimerkiksi naisten mielipiteitä ja kaikkea potentiaalia ei oteta huomioon.

Meillä täällä Suomessa tilanne ei ole läheskään niin huono kuin joissain muissa maissa. Siitä sietää olla ylpeä. Siltikään kaikki ei todellakaan ole mallillaan, vaan parannettavaa on edelleen. Yhteiskunnan vallitsevat rakenteet voidaan murtaa ja muuttaa paremmiksi, mutta se ei tapahdu hetkessä. Siksi on tärkeää, että naistenpäivää vietetään ja annetaan näille asioille kunnolla huomiota. Naistenpäivä on päivä, kun kaikki ovat tietoisia aiheesta. Muina päivinä näitä asioita ei kuitenkaan saa unohtaa, vaan niinä muina päivinä pyrimme toimimaan paremman maailman ja yhteiskunnan puolesta.

IMG_20210306_105444 

Tästä aiheesta olisi niin paljon sanottavaa, mutta kaikkea ei pidä suoltaa yhteen postaukseen. Pääpointtina haluan tiivistää sen, että hei sinä upea nainen, älä anna kenenkään hiljentää sinua ja uskotella, ettet pystyisi kulkemaan kohti unelmiasi juuri sellaisena kuin olet! Ihan mahtavaa naistenpäivää vielä kerran ♥

Lue myös nämä:

Kerrankin mukana korvapuustikeskiviikossa

Mä oon vaan mä olin tällanen valmiiks 

Epäonnistuneet kuvat - ''Näytänks mä tolta?!''

Seuraa myös Instagramissa siniriekki. 

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus, hyvää naistenpäivää❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! Samoin sinulle, mahtavaa naistenpäivän iltaa ♥

   Poista
 2. Tää oli ihan hemmetin hieno postaus! ♥

  VastaaPoista