3.3.2021

Kerrankin mukana korvapuustikeskiviikossa

Keskiviikkoisin olen aina hieman kade niille, jotka pääsevät nauttimaan korvapuusteista. Tänä keskiviikkona en kuitenkaan jää rannalle ruikuttamaan, kiitos eilen leipomieni korvapuustien. Eivätkä kyseessä ole ihan mitkä tahansa korvapuustit, vaan nutellatäytteiset sellaiset!

Tiistaiaamuna tuli kova hinku päästä leipomaan (opiskelemisen välttelyä), joten pallottelin hetken brownieiden ja korvapuustien välillä. En muistaakseni ole koskaan leiponut korvapuusteja tai pullia täysin itsekseni, joten nyt oli korkea aika kokea tämäkin. 

pulla4 Taikinaan käytin tätä Liemessä-blogin reseptiä, josta olin erityisesti laskiaisen aikaan kuullut paljon kehuja. Taikina oli tosi simppeli tehdä, vaikka olin etukäteen muistellut tällaisen taikinan olevan paljon isotöisempi. Suurin osa leipomiseen käytetystä ajasta kului taikinaa kohotellessa, joten välissä ehti puuhata paljon muutakin.

Suurena makean ystävänä halusin tavallisen täytteen sijasta kokeilla nutellatäytettä. Täytteeseen ja puustien viimeistelyyn ennen paistoa käytin Soppa365:n ohjetta. Ohjeella täytettä ei tule liikaa ja näin puusteista ei tule liian äkkimakeita, vaan aivan täydellisiä.

pulla2

pulla5

Ohjeella sain tehtyä 14 todella suurta puustia. Ne kohosivat vielä uunissakin aivan valtavasti, joten yksi riittää varmasti hetkellisen makeannälän taltuttamiseen. Kaiken kaikkiaan näiden tekeminen oli paljon helpompaa kuin olin ajatellut, ja onhan se ihanaa kun uunista tulvii tuoreen leivonnaisen tuoksu.

Onkohan se tämän keväisen valon ansiota, että energiaa tuntuu riittävän kaikelle ylimääräisellekin puuhastelulle? Kun oli ensin rauhssa väkertänyt leipomisen parissa, alkoi opiskelukin jo sujua paljon paremmin. Ihanaa tämä aurinko, toivottavasti saamme nauttia siitä vielä todella usein ja paljon!

pulla7

Onko sinulla tänään korvapuustikeskiviikko? Oletko testannut puusteihin erilaisia täytteitä tavallisen sijasta? 

Lue myös nämä:

Helmikuun luetut kirjat  

Minkälaista on opiskella avoimessa yliopistossa?  

17 faktaa bloggaajasta

Seuraa myös Instagramissa siniriekki.

5 kommenttia:

 1. Mä oon syönyt tavallisten korvapuustien lisäksi joskus Omar-puusteja, ja nekin olivat kyllä hyviä. Nää nutellapuustit kuulostavat ja näyttävät myös kokeilemisen arvoisilta. Ihana hyvän mielen postaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mukavasta kommentista ♥ Nam, Omar-versio kuulostaa kyllä tosi hyvältä!

   Poista
 2. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

  Toivottavasti otat haasteen vastaan!

  http://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
 3. Ite ostin tossa helikuun loppupuolella gluteenittomia pakastepullia, korvapuusteja, joten nyt sitten jäi välistä. en muutenkaan koskaan muista näitä "merkipäiviä" :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvältä ne kuitenkin maistuvat vaikka milloin söisi! :D

   Poista