2.1.2019

Joulukuun luetut kirjat - miksi aika ei riitä lukemiseen?

Vuosi 2018 on nyt purkissa ja on aika kääntyä uusia haasteita kohti, jotka odottavat uuden vuoden puolella. Vuosi 2019 tulee olemaan minulle suurten muutosten aikaa, ja odotankin innolla, mistä löydän itseni tämän vuoden lopussa. Olenko siellä, missä tällä hetkellä kuvittelen olevani vai sittenkin jossain ihan muualla? Jännittäviä hetkiä siis tiedossa!


Pysytään vielä hetki joulukuussa ja tutustutaan kahteen kirjaan, jotka sain kuukauden aikana luettua.


joulukuunluetutkirjat1

Mooses Mentula - Jääkausi

Jääkausi kertoo yläkouluikäisestä Helmistä, joka on ollut koko kouluaikansa kiusattu. Hän muuttaa perheensä kanssa Kainuuseen, jossa hänen opettajanaan toimii Juha. Juha yrittää saada Helmin kiusaamisen loppumaan, mutta Helmi valehteleekin hänen tehdeen asioita, joita Juha ei olekaan tehnyt. Helmi ei kaipaa apua, mutta selviääkö hän kiusaamisesta? Mitä Juhalle käy valheiden edessä?


Mentulan kirja osasi raivostuttaa todenmukaisella kerronnallaan ja joihinkin kohtiin pystyin jopa samaistumaan. Kirjaaa kerrottiin vuorotellen Juhan sekä Helmin näkökulmasta, mikä oli hyvin kiinnostavaa. Oli tarinan kannalta hyväksi, että molempien näkökulma saatiin tietää. Tätä suosittelen todellakin ja kirjailijan tekemät hienot huomiot muun muassa luonnosta olivat erittäin oivaltavia. Tämä pääsee ehkä yksien lempikirjojeni joukkoon juonensa takia!


2018-12-26_06-24-18


Cara Delevingne, Rowan Coleman - Mirror, Mirror

Kirja kertoo Mirror, Mirror -nimisestä bändistä, jonka laulaja, Naomi, löydetään lähes hukkuneena joesta. Oliko kyseessä itsemurha- vai murhayritys? Bändin muut jäsenet, Naomin ystävät, ovat järkyttyneitä tapahtumasta mutta eivät usko tapauksen olleen itsemurhayritys. He lähtevät selvittämään tapahtumaa ja lopulta kaikki selviää häkellyttävällä tavalla...


Tämän kirjan kuva on hyvä esimerkki siitä, että kaikki ei aina mene kuin Strömsössä! Unohdin ottaa kirjasta kuvan ja olin jo matkalla palauttamaan kirjaa, kunnes muistin tämän asian. Hämärässä otinkin kuvan sitten puhelimella ja lopputulos on tämä. No kuitenkin, kirja oli mukaansatempaava ja siinä oli tosi mielenkiintoisia käänteitä, mitä ei osannut edes odottaa ennen kuin jonkin luvun lopussa. Loppuratkaisukin oli sellainen, mitä ei nuortenkirjalta osaisi odottaa. Varmaa jännitystä siis tiedossa!


Sellaiset kirjat kerkesin joulukuussa lukea. Kuukauden luettujen kirjojen määrä on selvästi romahtanut vuodesta 2017, mutta kaikkeen ei vain riitä aika. Voin syyttää asiasta myös sitä, että puhelin sekä tietokone vievät suuren osan vapaa-ajasta. Myöskin koulukirjat nappavaat tietenkin oman aikansa. Puhelimella ja tietokoneella vietettyä aikaa pitäisi ehdottomasti taas vähentää, sillä joskus vietin senkin ajan kirjoja lukien. Tässä hieman tavoitetta ensi vuodelle!


Olivatko nämä kirjat sinulle tuttuja?

6 kommenttia:

 1. Hei ihan mahtavia kirjavinkkejä!! Mä olenkin etsinyt hyviä kirjoja ja varsinkin toi Jääkausi taitaa kyllä päästä luettavien kirjojen listalle. Kertomasi mukaan se vaikuttaa mielenkiintoiselta :)

  VastaaPoista
 2. Jos puhelin ja tietokone vetää kirjoja enemmän, kannattaa kokeilla äänikirjoja! Ne varmasti palauttaa lukuinnon, kun äänikirjoja voi kuunnella just siltä puhelimelta :)

  VastaaPoista
 3. Olepas hyvä! Jääkausi kannattaa lukea, ainakin minä pystyin samaistumaan siihen hätkähdyttävän hyvin.

  VastaaPoista
 4. Olenkin itseasiassa käyttänyt BookBeatin ilmaisen kuukauden ja äänikirjoja oli mukava kuunnella erityisesti lenkeillä. Äänikirjat olisivat todellakin ihan varteenotettava vaihtoehto, mutta fyysisissäkin kirjoissa on omat ihanuutensa sivujen kahinan muodossa :)

  VastaaPoista
 5. Itse en ole ehtinyt lukea yhtään kirjaa joululomalla... jämähdin jo toisen kerran Stephen Kingin Ruususen uni -kirjaan jota en saanut toisellakaan kerralla loppuun asti. Niin puuduttava kirja!
  Nyt olen viettänyt aikaa katsomalla Pakoa Viaplaysta ja hyvin kuluu aika! :D

  VastaaPoista
 6. Jos olet jo noin monta kertaa yrittänyt lukea kyseisen kirja, niin kannattaa suosiolla jättää se kesken! Kannattaa mieluummin lukea sellaisia kirjoja, jotka eivät ole pakkopullaa :) Sarjat ovat kyllä kans hyvä tapa kuluttaa aikaa!

  VastaaPoista