29.1.2019

Tämä abi lähtee lukulomalle!

No niin, nyt se lukio alkaa periaatteessa olla jo takanapäin! Eilen oli viimeinen preli tälle koeviikolle ja nyt sitä ollaan virallisesti lukulomalla. Vielä ei ole oikein lukumoodia päällä, sillä tämähän tuntuu melkein oikealta lomalta, mutta pakko sitä on yrittää herätellä viimeistään huomenna. Keväällä kirjoitan siis äidinkielen, pitkän englannin, keskipitkän ruotsin, historian ja yhteiskuntaopin. Luettavaa siis ainakin löytyy varsinkin historian osalta, mistä on luettavana kuusi lukion oppikirjaa sekä lisäksi muuta materiaalia, mitä sattuu ympäriltä löytymään. Yhteiskuntaoppiin on tällä hetkellä kaikista suurin motivaatio, joten sen opiskelu ei edes ajatuksena tunnu kovin pahalta.


lukuloma1

lukuloma2

Olen suunnitellut tekeväni tänne blogiin my day -tyyppisen postauksen lukulomalta, kunhan opiskelu on lähtenyt kunnolla rullaamaan. Miltä tämmöinen kuulostaisi? Itse tykkään kovasti lukea my day -postauksia ja siitä on jo reilu vuosi aikaa, kun viimeksi sellaisen toteutin.


Eniten lukulomassa huolestuttaa oma motivaatio sekä jaksaminen. Nyt on ihan oikeasti kyse vain minusta itsestäni eikä kukaan ole käskemässä, mitä tänään pitäisi opiskella ja kuinka paljon. Kaikki riippuu minusta, se kuinka hyvin olen jaksanut opiskella ja kerkeänkö harjoitella kaikkia aiheita ennen kirjoituksia. Täytyy pitää mielessä, että nämä ovat kuitenkin loppujen lopuksi vain yhdet kirjoitukset, joista saa valkoisen lakin. Koko loppuelämää ei määritä se, minkä arvosanan kokeista sattuukaan saamaan.


Onneksi lukulomalle sattuu myös monta hauskaa tapahtumaa: viikonloppuna juhlitaan kaverini valmistujaisia, tiedossa on yhdet kastajaiset sekä tietenkin abeille perinteiset potkijaiset, penkkarit ja abiristeily. Myös wanhojen tansseja pääsee fiilistelemään hyvinkin pian, ihana nähdä erilaisia mekkoja!


lukuloma3

Tämän päivän aion vielä viettää rennoissa mutta vähän erikoisissa merkeissä. Kuten jotkut saattavat muistaa, olen asunut lukion alusta asti ystäväni kanssa samassa asunnossa. Tänään ystäväni kuitenkin muutti omaan asuntoon ja tästä tulee tosi mielenkiintoista! Onhan se haikeaa, että kun on tottunut siihen, että ystävälle voi aina sanoa jonkin asian kun se tulee mieleen, mutta varmasti tähänkin tottuu. Onneksi hän ei kuitenkaan muuta kauas! (Terkkuja vain sulle, kun kuitenkin jossain vaiheessa luet tämän! :P) Lisäksi menen tänään pitkästä aikaa kampaajalle, olen niin laiska käymään leikkauttamassa kuivia latvoja, vaikka ehdottomasti pitäisi käydä useammin!


Huh, sitä tekstiä virtasi. Tällaiset fiilikset lukuloman alkamisesta ja kuulumisista muutenkin. Jos sinä olet joskus viettänyt lukuloman, niin onko antaa vinkkejä? Mitä sinulle kuuluu?

6 kommenttia:

 1. Toivottavasti ehit tekemään lukuloman aikana just sen mitä pitääkin, etkä yhtään liikaa! Eli piä mielessä toi rentoutumisen tärkeys <3

  VastaaPoista
 2. Jospa kävis noin hyvin! Täytyy pitää se mahollisimman hyvin mielessä ♥

  VastaaPoista
 3. Hullulta tuntuu että omasta lukulomasta on jo vuosi, tuntuu vielä niin läheiseltä. Tärkeintä tosiaan on muistaa välillä unohtaa lukeminen. :) Isot tsempit lukemiseen ja kirjotuksiin + pidä hauskaa penkkareissa!

  VastaaPoista
 4. Aika osaa kyllä kulua yllättävän nopeasti! Kiitos tsempeistä ja todellakin täytyy joskus muistaa kunnolla unohtaa lukeminen ♥

  VastaaPoista
 5. Tsemppiä lukemiseen & kirjoitukseen! Ja kuten muutkin jo sanoi, muista rentoutua, muuten lukemisesta ei tule mitään! Loppujen lopuksi lukuloma oli tosi rentoa aikaa, kun ei tarttenut tehdä, muuta kuin opiskella :-DD

  VastaaPoista
 6. Kiitos kovasti! Mä yritän kans rentoutua ja nauttia tästä ajasta :)

  VastaaPoista