6.8.2019

Heinäkuun luetut kirjat

Hui kun aika rientää nopeasti! Äsken oli vasta kesän alku pääsykokeineen ja työnalkujännityksineen, ja nyt mennään jo elokuussa. Onnekseni työt jatkuvat vielä syyskuulle asti, mutta sen jälkeen olenkin ainakin jonkun aikaa vapaalla. Avoimeen yliopistoonkin tuli jo ilmottauduttua, mutta asiat ovat vielä vähän sekaisin päässäni  - jospa nuokin asiat selviäisivät perusteellisella tutkimisella! Heinäkuussakaan en harmillisesti kerennyt lukea kahta kirjaa enempää, mutta eipähän tämä postaus ainakaan tylsän pitkäksi kerkeä venyä!


heinäkuunluetut1

Norman Ohler - Hitlerin tabut

Kirja kertoo kolmannen valtakunnan eli toisen maailmansodan aikaisen Saksan sotilaiden sekä johtajien vallattomasta huumeiden käytöstä. Hitler itsekin on kirjan tietojen mukaan lähes koko ajan päihteiden vaikutuksen alaisena sodan aikana ja se antaa uusia näkökulmia sodan tapahtumiin.


Vaikka kirjan arvosteluissa kehuttiin kirjan nopeutta, se oli minulle ehkä vähän liian nopeatempoista. Asioista ja henkilöistä hypittiin toisiin henkeäsalpaavalla nopeudella ja meinasi mennä sekaisin, kuka on kuka ja mistä aiheesta nyt edes puhutaan. Kirjassa on kuitenkin erittäin mielenkiintoinen aihe, mistä ei normaalisti historiasta puhuttaessa oteta huomioon. Uusia mielenkiintoisia tietoja tästä ainakin saa!heinäkuunluetut2

Sarah Crossan - Yksi

Kirja kertoo Gracesta ja Tippistä, jotka ovat siamilaiset kaksoset. Kirjassa keskitytään heidän elämäänsä heidän aloittaessaan ensimmäistä kertaa normaalin koulun käymisen, arkeen juopon isän kanssa sekä siihen, miten he selviävät terveyden alkaessa reistailla.


Kirja on kirjoitettu hieman runolliseen muotoon eivätkä sen kappaleet ole kovin pitkiä, joten kirjaa lukee nopeasti. Runollisuuden ei kannata antaa säikäyttää, koska se ei ole vaikealukuista, soinnullista runoutta vaan enemmänkin vapaamittaista. Tämä on ensimmäinen kirja, jonka luen siamilaisista kaksosista ja se kyllä avasi heidänkin elämäänsä hienolla tavalla!


Sellaiset kaksi kirjaa sain luettua. Vaikuttavatko nämä sinusta mielenkiintoisilta?

2 kommenttia:

  1. Ohlerin kirja on mulle uus, mutta Crossanin "Yksi" on tuttu - ja vaikka yleensä välttelenkin runolliseen muotoon kirjoitettuja kirjoja, niin tämä oli kyllä ihana <3

    VastaaPoista
  2. Jep, Yksi kannattaa ehdottomasti lukea vaikka runot eivät miellyttäisikään!

    VastaaPoista