1.10.2017

Syyskuun luetut kirjat

 Tässä kuussa kirjoja tuli luettua vähemmän kuin yleensä, sillä koulu ja muu elämä vei hyvin paljon aikaa. Melkein joka viikko oli ainakin kaksi sanakoetta, lukuläksyt oli luettavana, yrityskurssin hommat veivät aikaa kouluajan ulkopuoleltakin ja kaiken tämän keskellä vietin tosi paljon aikaa kavereiden kanssa. Syyskuu on ollut tapahtumia täynnä eikä tylsää ainakaan ole tullut! Ja nyt kirjojen pariin:


Elina Pitkäkangas - Kuura

Lukioikäiset kaverit Inka ja Aaron asuvat muurin ympäröimässä Kuurankeron kaupungissa turvassa muurin ulkopuolella väijyviltä ihmissusilta. Inkan veli joutuu onnettomuuteen ja on vähällä menettää henkensä. Hänen täytyisi saada ihmissuden verta, jotta jäisi henkiin. Inka lähtee etsimään apua muurin ulkopuolelta, mutta potentiaalinen veren luovuttuja löytyykin muurien sisäpuolelta... Aaronkaan ei jää tapahtumien ulkopuolelle, sillä hän saa tutustua Matleenaan, jolla on visusti salassa pidettävä salaisuus.

Kuura imaisi heti mukaansa. Pitkäkangas on loistava kirjoittaja ja kirja tuntui hyvin todenmukaiselta. Aluksi epäilin kirjan muistuttavan liikaa Susiraja-sarjaa, mutta tästä ei tullut kyllä yhtään mieleen kyseinen sarja. Suosittelen tätä, jos olet pitänyt muistakin ihmissusikirjoista tai jos vaikka haluat kokeilla jotain uutta!


Henriikka Rönkkönen - Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita

Rönkkönen kertoo kirjassa kaunistelematta ja rehellisesti sinkkuelämän ''kiroista'' omaan elämäänsä pohjautuen. Kirjaa lukiessa muun muassa selviää, miksi jokaisella sinkulla pitäisi olla oma mielikuvituspoikaystävä.

Tämä oli kyllä niin rehellinen kirja, että välillä jopa kauhistutti lukea sitä. Niin mahtavaa ja rohkeaa tekstiä, että suosittelen lukemaan! Kovin nuorille en tätä kuitenkaan suosittelisi. Tästä oisin itsekin varmasti saanut enemmän irti, jos olisin vanhempi, mutta hauskaa luettavaa silti.Jennifer Niven - Yksi täydellinen päivä

Theodore ja Violet tapaavat vahingossa koulun kellotornissa, kun Violet on tekemässä itsemurhaa. Theodore saa estettyä tapahtuman, mutta väärinkäsitysten kautta koko koulu luulee, että itsemurhaa yrittänyt olisi ollut Theodore. Theodorella on ollut jo pidemmän aikaa mielenterveysongelmia, joten hänellä oli jo ennestään kyseenalainen maine koulussa. Theodore ja Violet alkavat tutustua paremmin ja erikoista romanssia on luvassa heidän välilleen...

Kirja kertoo hyvin mielenterveysongelmien kanssa kamppailemisesta ja se on hyvin kirjoitettu. Pidin todella paljon Theodoren luonteesta, joka oli sarkastinen ja hyvin hauska. Välillä kirja toi kuitenkin liikaa mieleeni John Greenin Arvoitus nimeltä Margo -kirjan. Jos satuit pitämään Greenin kirjasta, niin tästä löytyy samoja aineksia! Suosittelen kirjaa kyllä muutenkin! 


Jodi Picoult - Sisareni puolesta

13-vuotias, koeputkessa alkunsa saanut Anna on joutunut koko elämänsä toimimaan kudostenluovuttajana leukemiaa sairastavalle sisarelleen Katelle. Lopulta Anna päättää nostaa vanhempiaan vastaan oikeusjutun saadakseen itselleen lääketieteellisen itsemääräämisoikeuden. Jupakka on vaarassa repiä koko perheen hajalle...

Kirjassa kertoja vaihtelee joka luvussa, mutta se ei ole silti sekava. Moni henkilö pääsee kertomaan omasta elämästään ja kuinka he ovat mukana Annan nostamassa oikeusjutussa. Kirjassa on paljon erilaisia käänteitä ja yllätyksiä ja sitä on vain pakko lukea ja lukea, jotta saa tietää hahmoista lisää.

Oletko lukenut jonkun näistä tai herättikö jokin mielenkiintosi?

12 kommenttia:

 1. Kuuran luin muistaakseni kuukausi, pari sitten, ja olen samaa mieltä – loistava kirjoittaja tuo Pitkäkangas! Aiotko lukea loputkin sarjasta?

  Jodi Picoultilta suosikkini on Yhdeksäntoista minuuttia, mutta Sisareni puolesta on myös hieno. Picoult kirjoittaa ihmisten tunteet hyvin aidosti, sillä tavalla, että melkein uskoo itse kokevansa sen, mitä kirjan hahmot tuntevat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän kyllä on! Kajo kiinnostas kyllä lukea. Vielä sitä ei ole omassa kirjastossani, mutta luultavasti tulen lukemaan sen, kunhan saan sen käsiini. Oot oikeassa ton Picoultin tunteiden kuvaamisen kanssa! Täytyypä laittaa muistiin tuo kirja :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivoilta kirjoilta! :) Mua kiinnosti näistä erityisesti Mielikuvituspoikaystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on! Jos saat tuon käsiisi, niin lue ihmeessä!

   Poista
 3. Hyviä kirjoja! Pari noista kuulostaakin kiinnostavalta! Pitääkin pistää korvan taakse!

  101bigdreams.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Oijoi, tästä saikin roimasti vinkkejä omalle lukulistalle!

  VastaaPoista
 5. Vitsit, tän postauksen jälkeen mun tekis mieli lukea noi kaikki sun mainitsemat kirjat! :-D Tosin ton ekan kirjan, Kuuran, oonki jo lukenu ja oon niin innoissaan kun siitä on tullu se toka osa ja sain just lainattua sen itelleni meiän lähikirjastosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, hyvä että lukuinto puraisi! Kivoja lukuhetkiä sinulle! Kiinnostas kyllä toi kakkososa :)

   Poista
 6. Mä tykkäsin tosta Yksi täydellinen päivä -kirjasta tosi paljon! :) Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita mulla on ollut jo pitkään lukulistalla, mutta en oo vielä saanut sitä käsiini. Varaan sen kirjastosta varmaan seuraavaksi sitten kun oon saanut luettua edellisen kirjan pois alta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli kyllä tosi hyvä! Toivottavasti pääset lukemaan sen pian, oli se vain niin mahtava! :'D

   Poista