3.10.2017

Yksityisyys

Innostuin postausideasta, jossa esittelisin lapsuuskuviani. Kuvat olivat jo valmiina kamerassa ja latasin niitä muistitikulle. Niitä selatessani kuitenkin ajattelin, kuinka henkilökohtaisia ne ovat. Olen niissä aivan pieni, koko maailmaa ihmettelevä lapsi. Ne kuvat ovat perhealbumissa, jota ei kaikille näytetä. Lopulta ajattelin, että ehkä se postaus olisi liian henkilökohtainen. Jotain haluan kuitenkin pitää itselläni. 


Näin on oikeasti käynyt. Lapsuuskuvapostausta tulette siis tuskin ikinä näkemään, koska koen lapsuuskuvani hyvin henkilökohtaiseksi asiaksi. Muutenkin jaan tänne blogiin vain pieniä pintaraapaisuja elämästäni. Kuulumispostauksissa päästään ehkä hieman syvemmälle elämääni, mutta niissäkään en kerro kaikkea. En kerro, kuinka monta jäsentä perheeseeni kuuluu tai keitä he ylipäätänsä ovat, en kerro tarkasti paikkaa jossa asun enkä myöskään sukunimeäni. Sukunimenhän löytää kyllä helposti esimerkiksi silloin, kun jaan jonkin postauksen Facebookiin, mutta suoraan tänne en sitä ainakaan vielä halua jakaa. Eli vain etunimeni on julkisessa jaossa täällä blogissa. 


Vaikka olen vapaaehtoisesti tämän blogin perustanut, se ei silti tarkoita, että kaikki tulisi jakaa maailmalle. Tietenkään en kerro kaikkia elämäni takaiskuja enkä myöskään niitä kaikista iloisimpia hetkiä. Täällä näkyy vain yksi osa elämästäni, se, minkä itse haluan jakaa muille ihmisille. Jokainen saa itse päättää, mitä haluaa tuoda itsestään julki nettiin. 


Minkälaista linjaa sinä pidät yllä blogissasi tai somessa? Kuinka paljon olet valmis jakamaan itsestäsi netissä? 

20 kommenttia:

 1. Mulla on kans raja noissa lapsuuskuvissa, jotenkin ne tuntuu liian henkilökohtaisilta! :) Snäpissä mun nimi näkyy selvästi, mutta en mä sitä oo blogissa kertonut, eikä oo ollut tarvettakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että lapsuuskuvat ovat sinunkin mielestäsi noin henkilökohtaisia! En siis ole aivan yksin tämän kanssa :D Jep, eihän sille koko nimen kertomiselle oo mitään tarvetta, paitsi oma halu.

   Poista
 2. Todella hyvä postaus, jossa puhut ihan täyttä asiaa! Blogiin ei tarvitse, eikä kannatakaan jakaa ihan kaikkea elämästään - todella viisas päätös!

  Itse kerron blogiini nykyään jo hieman avoimemmin ongelmistani ja elämäni iloista, sillä kirjoittaminen on minulle todella tärkeä tapa purkaa mieltäni. En siltikään kerro läheskään kaikkea mitä mieleni päällä liikkuu, paljon jää vain omaan tietooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Ihana kuulla, että ajattelet noin! Avoimuuskin on tosi hyvä ja ihailtava asia tietyissä määrin :)

   Poista
 3. Ymmärrän pointtisi. Eihän sitä kuitenkaan tiedä kuka sitä postausta lukee...sitä voi lukea kaikki maailman ihmiset, joten olisi se varmasti hieman kuumottavaa julkaista just joku henkilökohtainen postaus...

  VastaaPoista
 4. Se on hyvä tiedostaa, mitä haluaa jakaa ja mitä ei. Jos se ei tunnu hyvältä, niin ei sitä kannata tehdä, niin kuin sullakin kävi. Kirjotit täyttä asiaa! :)

  ❤ By Pinja ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ikinä ei kannata tehä sitä, mikä ei tunnu hyvältä.

   Poista
 5. Tosi hyvä postaus! Oon ite kans tehny mun blogiin postauksen yksityisyydestä ja tosi samoilla linjoilla oon sun kans tässä asiassa. :)

  VastaaPoista
 6. Hyvä aihe! Mulla itselläni on sukunimikin nähtävillä blogin osoitteessa ja Instagram-käyttäjässä, ja oonkin kyllä joskus miettinyt että onko se jo liikaa. Silti ajattelen, että jos joku sen tahtoisi selvittää, on se aika helppo tehtävä. Omista jutuista toki kaikista henkilökohtaisimmat asiat jää pois somesta, mutta muuten mulla blogissa yksityisyyden raja menee tosi pitkälti mun läheisissä, en puhu siellä nimellä kenestäkään eikä siellä näy mun läheisten naamoja. Mä nimittäin ajattelen, että mä oon vapaaehtoisesti blogin perustanut, niin ei mulla niin väliä, mutta läheiset ei ole sitä valinnut niin he saavat jäädä täysin sen ulkopuolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sun kommentissa on kyllä tosi hyviä pointteja!

   Poista
 7. Tosi hyvä aihe ja postaus! :) Oma yksityisyys ja sen rajojen määritteleminen ja niistä kiinnipitäminen on varmaan vaikein juttu bloggaamisessa. Itselläkään sukunimi ei tule esille blogissa, mutta Facebookista sen toki saa ongittua esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Oot oikeessa, varsinkin tuo niistä kiinnipitäminen on haastavaa.

   Poista
 8. Mulla itselläkään ei sukunimi näy blogissa, mutta kyllä sen varmaan suht helposti esim. facesta sais selville jos joku haluais.
  Mulla on semmonen periaate esim. läheisten kuvien jakamisen kanssa, että jos se on heille ok, niin jaan joitain kuvia. Ja monet ystävät pitää itsekin blogia, niin meidät kyllä löytää toistemme blogeista välillä kun käydään esim kuvamaamassa. Mutta sisarusten nimiä en oo kertonu ja kysyn aina luvan julkaisuun heiltä. Ja rajana oon muutenkin pitänyt sitä, että ne on hyviä kuvia myös heidän mielestä.
  Eli tiivistettynä, jos joltain olen saanut luvan julkasuun niin oon julkaissut, jos se tuntuu hyvälle.
  Mullakaan ei lapsuuskuvia löydy kuin joitain yksittäisiä. :)
  Eli aika samoilla linjoilla sun kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla on sukunimen kaa iha sama homma! Kiva kuulla, että meiltä löytyy samoja juttuja :)

   Poista
 9. Tosi hyvä postaus! Mulla kanssa oli alkuun aika tiukat jutut mitä kerron ja mitä en kerro, mutta pikkuhiljaa olen alkanut kertomaan enemmän itsestäni. Mulla menee raja kanssa lapsuus kuvissa ja perheenjäsenissä. Niistä en voi monista syistä kertoa mitään.

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lukijoillehan on tietysti kivempaa, jos kertoo itsestään paljon. Sullaki on hyvät rajat yksityisyyden suhteen!

   Poista
 10. Tosi hyvä postaus! Oon sun kanssa aika samoilla linjoilla eikä mun postaukset kerro kun pienen siivun mun elämästä. Bloggaan vaan etunimellä (vaikka sen saa löydettyä vähän blogia kaivelemalla en kumminkaan haluu blogin huutavan nimeä ja muita yksityistietoja).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva kuulla! Samoilla linjoilla ollaan :)

   Poista