19.10.2017

Jyväskylä

Mainitsin yhdessä postauksessa, että syyslomaani kuuluu matka kotimaan sisällä. Jotkut saattavat jo tietääkin, mikä määränpäänä oli. Kuten otsikko kertookin, se oli siis Jyväskylä! Jyväskylässä en ole ennen käynyt ja oli kyllä mukava päästä käymään siellä. Olen myös suunnitellut jatkavani opintojani lukion jälkeen Jyväskylässä, joten oli ihan tervetulluttakin päästä tutustumaan kaupunkiin. Matkassa on kuitenkin vielä monta muuttujaa ennen lukion loppua, joten saa nähdä, mistä itseni lukion jälkeen löydän! Tässä nyt kuitenkin kuvapläjäys Jyväskylästä:
Jyväskylässä oli kyllä tosi helppo liikkua ihan tällaisena maalaistallukkanakin. Google Mapsia piti pari kertaa käyttää, mutta suurin osa päivän kävelyistä sujui ilman sitäkin. Varsinkin keskusta-alue oli tosi helppo hahmottaa. Lisäksi siellä tunsi olevansa ''turvassa''. Yleensä koen oloni turvattomaksi, jos liikun tuntemattomassa kaupungissa yksin, mutta tuolla minua ei pelottanut tippaakaan, vaikka kuljin illallakin aivan yksin. Jyväskylästä jäi kyllä hyvä jälkimaku. Suosittelen käymään varsinkin Harjulla, josta löytyy Neron portaat ja Vesilinna. Vesilinnassa on myös ilmainen luontomuseo ja näköalatorni, josta avautuu hienot näkymät Jyväskylän ylle!

Jos olet käynyt Jyväskylässä, niin mitä pidät siitä? Löytyykö samanlaisia ajatuksia?

26 kommenttia:

 1. Asun Jyväskylässä, silti keskustaan mennessä oon ihan että häh, missä mennään?!;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha aijaa :D Silläkin on sitten varmaan merkitystä, että minkälaisen suuntavaiston omaa!

   Poista
 2. Jyväskylä on ihana! :) Mun lempparipaikka siellä on satama ja Harju! Etenkin kesällä siellä on ihana istuskella! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Nuo paikat oli kyllä tosi nättejä, voin kuvitella kuinka ihania ne on kesällä♥

   Poista
 3. Itselläni on kans ajatuksena suunnata lukion jälkeen Jyväskylään, mutta myös samat fiilikset siitä, että tuskin tulen pääsemään opiskelemaan sinne sitä mitä haluan helpolla. Kaupunkina Jyväskylä on mielestäni todella selkeä verrattuna esimerkiksi Tampereeseen!:) Olen käynyt myös satamassa ja etenkin kesällä se on todella kiva paikka! Kiva postaus ja mielenkiintoista kuulla, että kävit ensimmäistä kertaa Jyväskylässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sunki ajatuksia! Varmastikaan kumpikaan ei pääse helpolla tonne Jyväskylään, on se kylä niin suosittu opiskelupaikka. Satama oli kyllä kans niin nätti! Varsinkin ne valkoiset "portaat" ois varmasti kiva ajanviettopaikka kesällä.

   Poista
 4. Mä oon ehkä 5-10kertaa käyny jkylässä elämäni aikana ja keskusta on kyllä tosi yksinkertanen! Muualla ajaminen onki sit yhtä ''mistä nyt, mistä sen jälkeen'' kysymystä täynnä, kun en oo ollu autolla (ite ajamassa) paria kertaa kertaa enempi siellä. :D Mulla ne käynnit on kyllä ollu semmosia päivän pikavisiittejä niin en keskustan ulkopuolelta tiiä oikein paikkoja.
  Vaikuttaa mukavalle paikalle ja siellä on aina kiva käyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi keskusta on niin helppo! Autolla ajaminen oiski varmasti ihan eri juttu :D Kävellen suunnistaminen sujuu kyllä helpommin. Samaa mieltä oon siitä, että vaikuttaa mukavalta paikalta!

   Poista
 5. Mä rakastan Jyväskylässä sitä rauhallisuutta ja hiljaisuutta :) Se on ihana kaupunki<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Vaikka Jyväskylä onkin vilkkaampi paikka kuin tämä kotipaikkakuntani, oli siellä silti jotenkin rauhallinen tunnelma. Helsinki tuntuu heti tosi isolta, mutta Jyväskylä on juuri sopiva :)

   Poista
 6. https://youtu.be/HsCXvMRTVVk

  Koko elämäni täällä asuneena mielipide on tämä. Tässä laulussa on monia totuuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippuvideo! Nyt vaan jää pähkäiltäväksi mitkä noista oli niitä totuuksia :D

   Poista
 7. Jyväskylä on aivan ihana kaupunki ♥ Harmittaakin, että oon päässyt käymään siellä vain pari kertaa, vaikka mun siskopuoli on opiskelemassa siellä. Ollaan kuitenki puhuttu pariin kertaan, että jos ens kesänä mentäis pikkusiskon kans sen luo sinne pariks päiväks. Ois kyllä nii ihanaa päästä :D Tosi kivoja kuvia oot ottanu tähän postaukseen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep ja kiitos!♥ Jospa pääsisit sinne ens kesänä! Se on varmasti ihana kesällä.

   Poista
 8. Tykkään itse myös todella paljon Jyväskylästä, sinne aion itsekin hakea opiskelemaan ja mielelläni siellä asuisin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylä on kyllä aivan ihana! Kiva kuulla, että meiltä löytyy samanlaisia unelmia :)

   Poista
 9. Asun Jyväskylässä, ja tykkään kyllä kovasti :) Sulla on muuten aivan ihana blogi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot onnekas, kun saat asua tuollaisessa paikassa! Kiitos niin paljon♥

   Poista
 10. Ihan älyttömän kivoja kuvia! Itse en ole kuin pyörähtänyt Jyväskylässä/ajanut läpi, läpi kaupungista tulee ajettua aina kun lähtee Lappiin laskettelemaan, tai Savonlinnaan sukulaisten luo, muutamaan kertaan olen lähtenyt myös bussilla Jyväskylästä. Joskus olisi kiva perehtyä kaupunkiin ihan kunnolla, eihän se ole kuin tunnin ajomatkan päässä! Koodaileppa jos olet taas joksus tulossa Jyväskylään, jos vois yrittää nähdä jossain siellä! :D

  www.ystavanihevonen.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiitos!♡ Itekkää en ollu ennen tätä reissua Jyväskylässä muuta tehnyt ku ajanu ohi pari kertaa. Sulla on tuonne kyllä niin lyhyt ajomatka, että kannattaa ihmeessä käydä tutustumassa! Voii, jospa oisin tajunnu aikasemmi että asut noin lähellä Jyväskylää! No, saa nähdä milloin matka kulkee taas tuonne niin ensi kerralla voisi yrittää nähdä! :)

   Poista
 11. Upeita kuvia! :) Jyväskylä on mulle aika tuntematon paikka, hirveän monesti ei ole tullut vierailtua, eikä koskaan kunnolla! Mutta tarkoitus on kyllä joskus jokin pieni kesälomareissu sinnekin tehdä! :)

  www.hennam.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Se on varmasti ihana paikka kesälomareissulle! :)

   Poista
 12. Mä en oo vissiin koskaan käynyt silele kunnolla Jyväskylässä, mutta näyttää kyllä todella kivalta paikalta! :)

  VastaaPoista
 13. Kävin just kesälomalla Jyväskylässä ja tuo näkötorni oli kyllä kiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii kiva että pääsit käymään siellä! Oon samaa mieltä *.*

   Poista