6.10.2017

Asiat, jotka kerrostalossa asuva tietää-Aiot nukkua aamulla pitkään mutta heräät aikaisin aamulla siihen, kun joku kävelee rappukäytävässä jalat tömisten ja kaide kolisten.

-Jos asunnossasi ei ole ovipuhelinta, joudut ovien lukkiutumisen jälkeen ramppaamaan alhaalla aukaisemassa oven mahdollisille vieraille.

-Harkitset kahdesti yöllistä vessareissua, koska et halua häiritä naapureitasi.-Jos asuntosi sijaitsee ylimmissä kerroksissa, sinne kävely on niin tuskastuttavaa muutenkin pitkän päivän jälkeen.

-Satut rappukäytävään samaan aikaan tuntemattoman naapurin kanssa. Sanotte toisillenne moikat ja oletat hänen jatkavan matkaa eri suuntaan. Sitten kävelettekin hyvän tovin yhtä matkaa vaivaannuttavan hiljaisuuden vallitessa, kun lähdittekin samaan suuntaan.


-Innostut laulamaan täysillä ja pian tajuat, että ai niin, kaikki kuuluu naapureille asti.

-Tiedät, milloin naapurisi remontoi tai siivoaa asuntoaan, koska poran äänet ja imurointi kuuluu hyvin selvästi.


Kerrostalossa asuminen opettaa kyllä varsinkin huomaavaisuutta uusia ihmisiä kohtaan. Et voi metelöidä ihan miten sattuu, koska sillä menolla tulet varmasti saamaan monta varoitusta. Olin asunut koko elämäni omakotitalossa, kunnes muutin kerrostaloon. Aluksi oli outoa ajatella, että samassa rakennuksessa asuu monta muutakin ihmistä, joita ei edes välttämättä ole ikinä nähnyt. Onneksi siihen tottui hyvin pian eikä sitä nykyään tule enää ajatelleeksi oikeastaan ollenkaan.

Asutko tai oletko joskus asunut kerrostalossa? Minkälaisia kokemuksia sinulla on siitä? 

20 kommenttia:

 1. Asun kerrostalossa ja tuttua on!! :D Joskus vaan tekis mieli asua omakotitalossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva kuulla että nämä ovat tuttuja juttuja! Omakotitalo on kyllä luksusta kerrostalossa olon jälkeen!

   Poista
 2. Mä oon aina asunut kerrostalossa enkä kyllä koskaan haluaisi asua muualla :D Meillä ainakin on niin äänieristetty asunto, että tänne ei kyllä kuulu mikään paitsi jos joku poraa, mutta muita ääniä en ole kuullut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että kerrostalossa asuminen sopii sulle! Tollanen äänieristys ois kyllä niin hyvä. Tämä kerrostalo vain on niin vanha, että eristykset ovat aika huonot :D

   Poista
 3. Pystyn samaistumaan näihin kohtiin, vaikka asun koulun asuntolassa. Tuttuja kohtia. 2&3 kerrokset on mun koulun opiskelijoille ja 4 kerros on toisen koulun asukkaille.

  http://hevostytonelamaax.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Oon asunut ja ei ollu mun juttu! Muutettiin hyvin pian rivitaloon, mikä tuntuu samalta kuin omakotitalo :-) rivitalossa asutaan varmasti niin pitkään, kunnes ostetaan omakotitalo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rivitalo tuntuu kyllä hyvin vahvasti omakotitalolta. Harmi, että kerrostalossa asuminen ei ollu sun juttus mutta onneksi pääsit sieltä sitten pois! :)

   Poista
 5. Ah, niin tuttua... Meillä on vielä kovin uusi talo huonoine eristyksineen, niin aiiiiivan kaikki kuuluu meille ja meiltä varmasti muualle. Kyllä sitä on pari kertaa tullut öisinkin herätyyä naapurin parisuhderiitoihin tai ihmeteltyä naapurin lapsen tantrumeita :D Meillekin kyllä kelpaisi oma talo omalta tontilta, mutta ei ole ihan ajankohtaista vielä. Haaveilla toki saa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kiva kuulla! Noi on kyllä niin tuttuja juttuja. Ja onneksi haaveilua ei ole kielletty! :)

   Poista
 6. Liiankin tuttua, kun olen myös itse muutaman vuoden elämässäni asunut kerrostalossa. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, onneksi muutkin ovat huomanneet nämä samat asiat! :D

   Poista
 7. Hahah tää oli tosi hauska, samaistun!! :D varsinkin tuohon ovipuhelinjuttuun, sillä ovipuhelinta meillä ei oo koskaan ollut paitsi nyt tämän hetkisessä kodissa Tampereella. Se tuntuu niiiiiin luksukselta kun oon muuten yläasteelta asti asunut eri kerrostaloissa eikä missään ole ollut sitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiitos! Ovipuhelin ois kyllä niin hyvä lisä jokaiseen kerrostaloasuntoon! *.*

   Poista
 8. Asuin rivitalossa hetken ja omistin hyvin äänekkään naapurin seinän toisella puolella. Monet yöunet jäivät aamulla suunniteltua lyhyemmiksi :D

  VastaaPoista
 9. Asun kerrostalossa ja tässä on tuttuja kohtia! Onneks meillä ei vaikkapa vessassakäynnin äänet kuulu naapureille asti. Mut meillä on naapurina lapsiperhe ja sieltä kuuluu aina huutoa ja oon usein heränny viikonloppuaamisin raivoomisääniin D: Mut kerrostaloasuminen on kumminkin yleensä aika helppoa ja mukavaa eikä meillä oo kun vaan kolme kerrosta koko rakennuksessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, että voit samaistua! Tuo raivoamisääniin herääminen on varmasti tosi ikävää D:

   Poista
 10. Hahah, mä taas viihdyn hyvin kerrostalossa :D mun mielestä on ihanaa kun kuuluu ääntä niin on sellanen omanlainen turvallisuuden tunne :D ja oon niin sikee uninenkin et ei haittaa naapureiden bileet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toihan on tosi hyvä juttu! Äänten kuuluminen tuo kyllä turvallisuuden tunnetta!

   Poista