2.3.2019

Helmikuun luetut kirjat

Helmikuu oli kyllä ihan mahtava kuukausi! Abivuoteen kuuluvat potkijaiset, penkkarit ja abiristeily olivat niin hienoja kokemuksia ja niitä tulen muistelemaan varmasti vielä vuosienkin päästä. Penkkareista voit lukea lisää tästä postauksesta, mikäli olet sen missannut.


Maaliskuussa minua odottavatkin sitten ylioppilaskirjoitukset. Vähän tuntuu siltä, että aika loppuu kesken, mutta jospa tästäkin selvittäisiin kunnialla! Nyt siirrytään kuitenkin tutustumaan helmikuun aikana lukemiini kirjoihin (joista yhdestä unohdin taas ottaa kuvan).


helmikuunluetutkirjat1

Pippa Laukka, Iina-Sofia Karonen - Luonnollisesti paras

Äidin ja tyttären kirjoittama kirja antaa vinkkejä niin mielen kuin kehonkin hyvinvointiin. Erityisesti se on suunnattu nuorille naisille ja tavoitteena on parantaa nuorten naisten itsetuntoa sekä antaa vinkkejä parempaan elämään.


Kirjassa oli hyviä vinkkejä sekä Pipan äidillinen ote, joihin Iina-Sofian kirjoittamat kommentit toivat oman lisänsä. Toisaalta tämä ei ehkä antanut sinänsään mitään uutta ja mullistavaa tietoa, vaikka mukavan rohkaiseva vaikutelma kirjasta tulikin. Fontti oli myös hyvin pientä, mikä väsytti silmiä. Tämä kirja voisi sopia kuitenkin ehkä esimerkiksi yläasteikäiselle!helmikuunluetutkirjat2

Kimmo Takanen - Tunne lukkosi

Takasen kirjoittamassa kirjassa testataan, mitkä ovat sinun tunnelukkojasi sekä etsitään ratkaisukeinoja niiden avaamiseen ja paremman elämän saavuttamiseen. Tunnelukkoja ovat esimerkiksi vaativuus, uhrautuminen ja alistuminen.


Kirjassa tutustuttiin hyvin perusteellisesti siihen, mistä tunnelukot syntyvät, miten ne vaikuttavat elämäämme ja kuinka niistä voi päästä irti. Tosi paljon auttava kirja siis kyseessä! Uskoisin, että tästä kirjasta olisi hyötyä vielä enemmän sitten, kun olen vanhempi. 18-vuotiaana aivot tai persoonallisuus eivät kuitenkaan ole vielä niin kehittyneet, että tunnelukkoja pääsisi availemaan, tai niin ainakin luulen. Mielenkiintoinen kirja kuitenkin kyseessä ja se saa ajattelemaan niin omaa lapsuuttaan kuin omaa käyttäytymistäänkin!


Naomi Alderman - Voima

Ja nyt sen kirjan pariin, josta kuvaa ei tähän hätään ole! Kirjan tapahtumat sijoittuvat tulevaisuuteen, jossa asiat ovat eri tavalla kuin nykyään; naisille on siunaantunut sähköinen voima, joka kiepauttaa kaiken ylösalaisin. Nyt naiset ovat ylivoimaisia miehiin nähden ja miehet joutuvat alistumaan naisten edessä. Minkälainen maailma se olisi?


Kirjan juoni on hyvin mielenkiintoinen ja kirjan kansissa olevat arvostelut luovat kovat odotukset kirjaa kohtaan. Omat odotukseni eivät kuitenkaan täyttyneet kirjaa lukiessani. Kirjassa seurattiin monia eri ihmisiä, joista jokainen jäi vähän pinnalliseksi. Olisin halunnut päästä syvemmälle hahmojen päähän; miltä naisista tuntuu saada sellainen voima, entä miltä miehistä tuntui, kun heidän pitää pelätä samalla tavalla kuin monella naisella nykypäivänä? Juoni ja kirjan koko idea on aivan mahtava, mutta itse toteutus ei mielestäni ollut niin hyvä. Kuitenkin yllättävän idean takia tämä kirja kannattaa lukea ja vähän miettiä, minkälaista kirjan maailmassa olisi elää!


Herättikö jokin kirjoista lukuintosi? Ja hei, tänään selviää Suomen Euroviisu-biisi! Olen niin innoissani, onneksi Euroviisut tulevat taas!

16 kommenttia:

 1. Wautsi toi tunnelukko kirja kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta. Oon sua vähän vanhempi, niin ehkä se avautuisi mulle hyvin. Oliko kirja helppolukuinen ja selkeä? Mä oon lukihäiriöinen niin mulle tuottaa vaikeuksia lukeminen. Yleensä aina innoissani aloitan, mut sit aivot väsyy liikaa, enkä oo saanut yhtäkään kirjaa loppuun.

  VastaaPoista
 2. Musta kirja oli tosi selkeä! Siinä oli useita väliotsikoita helpottamassa lukemista eikä teksti ollut tieteellistä jankkausta, vaan iha ymmärrettävissä olevaa :) Kannattaa siis ainakin kokeilla, jos tämän kirjan saisit luettua!

  VastaaPoista
 3. Tuo tunnelukko-kirja herätti munkin kiinnostuksen!

  VastaaPoista
 4. Se kannattaa ehdottomasti lukea, on kyllä niin mielenkiintosta sisältöä *.*

  VastaaPoista
 5. Olin joskus kunnon lukutoukka mut nyt ei oo tullu lueskeltua kirjoja vuosiin :( pakko käydä kirjastossa joku päivä aloin ihan kaipaamaan lukemista yhtäkkiä :D ja tsemppiä yo-kirjotuksiin!

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtavaa, todellakin meet vaikka viikonloppuna kirjastoon ja lainaat ees yhen kirjan, joka kiinnittää huomiosi! Ehkä saat lukuintosi palautettua *.* Kiitos paljon, tsemppejä nyt kaivataankin kovasti!

  VastaaPoista
 7. Kirjojen lukeminen on jäänyt ihan kokonaan. Pitäisi varmaan taas aloittaa.

  VastaaPoista
 8. Näin keväällä olisi varmasti energiaakin lukea, sillä aurinko on niin hyvä piristäjä! Kannattaa ehdottomasti etsiä jokin mielenkiintoinen kirja :)

  VastaaPoista
 9. Vitsi kun on ikävä sitä, että oli oikeasti aikaa lukea <3 Mutta onneks monet hyvistä on äänikirjoina nykyään. Toi Tunne lukkosi kiinnostais näistä!

  VastaaPoista
 10. Äänikirjat ovat kyllä tosi hyvä keksintö! Itse pidän kuitenkin edelleen enemmän ihan fyysisistä kirjoista :) Kyseinen kirja saattaisi löytyä kans äänikirjana!

  VastaaPoista
 11. Vitsit mäkin oon jo niin pitkään halunnut päästä lukemaan ton tunne lukkosi kirjan :D Oon yrittänyt metsästää sitä kirppareilta mut vielä ei oo tärpännyt. kiva postaus! :)

  VastaaPoista
 12. Tuo Voima kuulostaa tosi mielenkiintoiselta. Täytyypä heti tarkistaa löytyykö sitä kirjastosta.

  VastaaPoista
 13. Jos sulla on kirjastokortti, niin kannattaa kans käydä lainaamassa se, mikäli se löytyy kirjastostasi! Kiitos paljon :)

  VastaaPoista
 14. Juoni on siinä kirjassa ehdottomasti tosi hyvä!

  VastaaPoista
 15. Kiva kuulla, että se vaikuttaa kiinnostavalta kirjalta :)

  VastaaPoista