11.3.2019

Miten aion selvitä ylioppilaskokeista?

Aikataulutan lukemiset alustavasti - poikkeuksia sattuu ja saa tullakin, mutta pientä osviittaa kalenterissa kuitenkin on.


Muistan rentoutua - koko ajan ei jaksa eikä myöskään saa olla lukemassa.


Pakkaan kunnon eväät mukaan kokeeseen - salissa on ikävä istua nälissään, varsinkin jos koe menee sen takia penkin alle.


Yritän nukkua mahdollisimman hyvin - vaikka ajatukset pyörivät täyttä häkkärää, pitää silti yrittää saada kunnolla nukuttua.


yokokeet1

En stressaa - helpommin sanottu kuin tehty, mutta pitää vain tehdä parhaansa ja olla siihen tyytyväinen. Se joko riittää tai sitten ei, etukäteen ei voi tietää.


Kokeessa luonnostelen vastauksia ensin konseptipaperille ennen koneelle kirjoittamista ja kielten kokeissa aloitan ensin luetunymmärtämistehtävistä - tämä toimii itselleni parhaiten, sillä pääsen ''kielimoodiin'' ennen kuunteluihin siirtymistä.


Nautin - enää alle kuukausi, ja kirjoitukset ovat loppuneet!


yokokeet3

Huomenna on siis ensimmäinen yo-koe ja luvassa olisi äidinkielen lukutaito. Sitten on onneksi kaksi välipäivää, kunnes perjantaina onkin historian kirjoitukset. Vielä ei jännitä, mutta varmasti illalla nukkumaan mennessä alkaa jännitys jo jossakin tuntua!


Tänään olen kuitenkin pitänyt täydellisen vapaapäivän lukemisesta ja aamulla olin nuorisovaltuuston järjestämässä vaalipaneelissa. Tosi siistiä, että pääsen tänä vuonna äänestämään eduskuntavaaleissa! Paneelista olikin apua omien ajatuksien järjestämisessä ja ehdokkaan löytämisessä.


Miten sinä aiot selvitä kirjoituksista tai miten selvisit omistasi?

18 kommenttia:

 1. Paljon on kirjotukset muuttunu mun ajoista! Ite kirjotin siis -05 :D Siis eikö teillä ole ensin yhteisiä kuunteluita kielistä ja sit erillinen se kirjallinen koe? Ja toiki et koe on sähkönen! Ennen kynä sauhuten kirjotettiin :D

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä kirjoituksiin! Itselläni terveystiedon yo tulossa 28.3, yritän vain olla stressaamatta ja tehdä parhaani

  VastaaPoista
 3. Hurja ajatella että enää vuosi niin itsellä on sama tilanne. Lukiota aloittaessa se tuntui niin kaukaiselta, mutta äkkiä se meni ja kohta pitäisi tietää mitä sitä meinaa oikein tehdä elämällään!

  Paljon tsemppiä kirjoituksiin! Suunnitelma kuulostaa todella hyvältä, etenkin tuo viimeinen kohta eli nauttiminen :)

  VastaaPoista
 4. Kuuntelut saa tehdä ihan omassa tahdissa, ei siis ole yhteistä aikaa niille. Tää kuulostaa varmasti tosi jännältä mut itse tykkään tästä muutoksesta!

  Mun mielestä kielten kokeet saisivat ehkä vieläkin olla kirjallisina, koska silloin on helpompi huomata, jos tulee kirjoitusvirheitä. Äikän kokeet taas ovat ihan hyvät sähköisinä, koska tekstiä pitää kuitenkin tuottaa niin paljon!

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon ja onnea sullekin kokeeseen! Mulla on samana päivänä yhteiskuntaopin koe :) Jospa pystyisit olemaan stressaamatta!

  VastaaPoista
 6. Oon ihan samaa mieltä! Kirjotukset tulivat yllättävän äkkiä ja nyt vähän kaduttaa, etten niin paljoa miettinyt sitä historian ensimmäisten kurssien aikaan :D Kiitos tsempeistä, parhaani yritän ja se riittää tai sitten ei!

  VastaaPoista
 7. Hyvin olet ainakin valmistautunut! Muista myös ottaa aikaa itsellesi. Onnea kirjoituksiin! :)

  VastaaPoista
 8. Hurjasti onnea kirjoituksiin! Itse kirjoitin vielä kynää ja paperia käyttäen kaikki aineet, vähän erilaista nykyään siis! :) Kannattaa ehdottomasti olla ihan rennosti jos vaan kykenee, pitää välillä pieniä taukoja, käydä ihan vaan vaikka verryttelemässä vessareissulla, jos ei hätä tule.
  Itse olin aivan kauhuissani ennen ensimmäisiä kirjoituksia, mutta kun pääsin pöydän ääreen ja sain kynän käteen, jännitys katosi ja keskittyi vain vauhdilla kirjoittamaan, hädin tuskin ehti eväitä syödä. :D Kaikki sellanen pieni syötävä oli hyvä valinta, esimerkiksi voileivät jäivät koskemattomiksi, kun halusi kirjoittaa melkein jatkuvasti.

  VastaaPoista
 9. Hyvin oot suunnitellut kaiken valmiiksi, se onkin tärkeää ylioppilas kokeisiin valmistautumisessa :)! paljon tsemppiä, eiköhän ne tuu sujumaan sulta hyvin ^^!

  VastaaPoista
 10. Täytyy muistaa ja kiitos paljon! :)

  VastaaPoista
 11. Kynä ja paperi tuntuu mulle niin kaukaiselta asialta ja se on jopa vähän surullista! Omasta mielestäni kielet voisivat kyllä ehdottomasti olla vielä kirjallisina kokeina. Tauot ovat kyllä tosi tärkeitä, tekee hyvää saada edes hetkeksi aivot tyhjennetyksi.

  Voin samaistua! Viimeistään siinä vaiheessa jännitys loppuu kun saa kokeen eteensä, sillä ainakin mulle tilanne alkaa silloin muistuttaa ihan tavallista koeviikon koetta ja niitä en jännitä :D

  VastaaPoista
 12. Kiitos kovasti ja toivotaan näin! Ainahan voi myös syksyllä mennä uusimaan, jos jokin aine ei mene suunnitelmien mukaan :)

  VastaaPoista
 13. Hirveesti tsemppiä kaikkiin sun kirjotuksiin - sulla menee varmasti hyvin! <3

  VastaaPoista
 14. Kiitos tsempeistä Erja, toivotaan näin!♥

  VastaaPoista