31.3.2019

Maaliskuun luetut kirjatVarsinkin tämän kuun loppupuolella alkoi jo huomaamaan kesän olevan tulossa täällä pohjoisessakin! Innolla odotan, milloin saa vaihdettua talvikengät tennareihin ja toppatakin laitettua jo kokonaan kaapin perälle. Lisäksi maaliskuussa sekä alkoivat että loppuivat ylioppilaskirjoitukset. Nyt siis näillä näkymin vaikuttaa siltä, että lukio-opiskelu on omalta osaltani täysin ohi nyt! Kolme vuotta lukiota oli kyllä sellainen työmaa että huhhuh, mutta jospa sen nyt saisi kunnialla lopetettua. Myös yhteishaku tuli tässä kuussa tehtyä ja siitä voit lukea lisää tästä postauksesta.


Pari kirjaa kerkesin myös lukemaan, ja seuraavaksi jälleen niiden pariin!

maaliskuunluetut1

Karen M. McManus - Yksi meistä valehtelee

Neljä nuorta joutuu samaan aikaan jälki-istuntoon, mutta istunnosta palaa takaisin vain kolme... Yksi heistä kuolee, mutta kuka hänet tappoi? Kaikki voi olla valetta.


Tämä oli tosi mielenkiintoinen, nuorille suunnattu dekkarityyppinen kirja. Juoni imaisi heti täysillä mukaansa ja sitä vain halusi jatkaa, jotta tietäisi, kuka oli tappaja. Kirjassa on jännityksen lisäksi romantiikkaakin, eli kaikki tarvittava on yksien kansien välissä!


maaliskuunluetut2

Rosa Meriläinen, Sanna Seiko Salo - SE: Seksipuhekirja

Tämä kirja tarttui mukaani minkäs muunkaan kuin vaaleanpunaisten kansien ja tekijöiden takia. Olen aiemmin lukenut samoilta kirjailijoilta kuukautisista kertovan kirjan, jossa pureuduttiin kuukautisiin liittyviin tabuihin. Tämä kirja jatkaa samalla linjalla mutta nyt aiheena on seksi.


Kirjassa käsitellään hyvin sitä, miksi seksistä puhuminen on tabu ja kuinka sitä ei pitäisi häpeillä. Erityisesti kirjassa pureudutaan naisten seksuaalisuuteen ja kirjailijat tuovat aiheeseen hyviä näkökulmia. Kirja tarjoaa myös oikeita WTF-hetkiä, mutta niistä saat tietää enemmän, kun luet kirjan!


maaliskuunluetut3


Yuval Noah Harari - Sapiens: Ihmisen lyhyt historia

Kirjassa tarkastellaan ihmislajn kehitystä aikamme alusta tähän päivään asti sekä hieman tulevaisuuteenkin. Kirjailija tarjoaa mielenkiintoisia aiheita, oivalluksia sekä johtopäätöksiä muun muassa siitä, miksi juuri Sapiens-lajista tuli maapallon ainakin tämän hetken vahvin laji.


Tämä kirja oli erittäin silmiä avaava! Vaikka tällainen tietokirjan tyyppinen paksu opus voi vaikuttaa kuivalta luettavalta, sitä se ei ollut. Asiat oli esitetty mielenkiintoisesti vertauskuvien avulla ja teksti oli hyvin soljuvaa. Mitään vaikeuksia lukemisen suhteen ei siis ollut. Harari kertoo kirjassaan muun muassa siitä, mihin rahan voima perustuu, mihin geenimuuntelu johtaa ja muutenkin yllättäviä asioita ihmisten historian varrelta. Tämä kannattaa lukea, sillä se todellakin avaa silmiä tämän maailman suhteen!


Oletko sinä lukenut joitain näistä kirjoista? Mitä sinä olet viimeksi lukenut?

 

6 kommenttia:

 1. Haha pitäisiköhän kokeilla tuota keskimmäistä kirjaa ihan vaan kirjoittajan mahtavan nimen takia :'D Mulla oli vuodenvaihteessa taas kunnon lukuspurtti, mutta nyt mulla on ollut sama Pikku naisia kesken ainakin kaksi kuukautta, nyyh! Ehkä kesällä taas saa enemmän luettua <3

  VastaaPoista
 2. Hararin kirjat kiinnostaa! Viimeksi olen lukenut Mia Kankimäen matkakirjoja, jotka arvioin myös täällä Stoorissa.

  VastaaPoista
 3. Tuo Karen M. McManusin kirja on minulla lukulistalla, mutta siellä muutama muukin teos, joten saa nähdä missä välissä sen ehdin lukemaan. :D Vaikuttaa todella kutkuttavalle!
  Luin viimeksi Leena Putkosen ja Mari Koistisen Ruokamysteerit-kirjan ja tällä hetkellä kesken on Thomas Eriksonin huippusuosittu tietokirja Idiootit ympärilläni.

  VastaaPoista
 4. Haha, todellakin kannattaa edes nimen takia lukea! Hauska sattuma todellakin :D Kesä on tosi otollista aikaa kirjoille, sitä odotellessa vain!

  VastaaPoista
 5. Kannattaa ehdottoasti lukea, tämä kirja oli ainakin erittäin silmiä avaava :) Kuulostaapa kiinnostavilta noi sun lukemat kirjat!

  VastaaPoista
 6. Mullakin kirjalista tuppaa koko ajan olemaan täynnä, mutta onhan se mahtavaa, ettei lukeminen lopu ikinä kesken! Toi Karenin kirja oli tosi jännittävä, kannattaa siis lukea se :) Idiootit ympärilläni tuli luettua kuukausi tai pari sitten ja se oli kans tosi mielenkiintoinen.

  VastaaPoista