18.12.2019

Joulunodottajan piparimutakakku

Jos joulua ei malta millään odottaa mutta varsinaisia jouluruokia ja -herkkuja haluaisi vielä säästellä, niin kannattaa ehdottomasti jatkaa tämän reseptin lukemista! Googlettelin erilaisia jouluisia reseptejä ja ideoita ja lopulta piparkakuilla höystetty mutakakku alkoi kummittelemaan mielessäni. Mutakakut ovat muutenkin kaltaiselleni suklaan ystävälle suurta herkkua, joten tämän halusin ehdottomasti pistää toteutukseen. Lopputulos ei tosin ollut aivan sitä mitä halusin, mutta siitä lisää myöhemmin! Alkuperäinen ohje löytyy täältä, mutta höystin sitä vielä itse piparkakuilla.



Joulunodottajan piparimutakakku


150g voita


150g suklaata


2rkl kaakaojauhetta


1 1/2dl sokeria


3 kananmunaa


3 1/2dl vehnäjauhoja


1/2tl leivinjauhetta


Oman maun mukaan piparkakkuja


1. Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sulata suklaa ja voi mikrossa tai liedellä. Sekoita joukkoon kaakaojauhe.


2. Anna suklaavoiseoksen jäähtyä(!!) kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon sokeri.


3. Vatkaa joukkoon kananmunat. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.


4. Murustele sekaan oman maun mukaan piparkakkuja ja kääntele ne taikinan joukkoon. Voit tehdä pipareista aivan pientä murua tai sitten isompia suupaloja, ihan miten itsestäsi tuntuu parhaimmalta.


5. Kaada taikina voideltuun vuokaan (muista jättää kulhoon maistiaisia itsellesi!) ja paista noin 17 minuuttia. Mutakakun kuuluu olla keskeltä löysä, joten älä anna paistua liikaa.




Tosi simppeli ohje siis, joten tämä onnistuu keneltä tahansa! Kaikista kriittisin vaihe on oikea paistoaika, mikä ei itsellänikään mennyt aivan nappiin. Lehteä lukiessani kakku kerkesi paistua liikaa, jolloin keskus ei ollut ihanan löysä, kuten mutakakussa kuuluisi olla. Tässä kannattaa siis olla ehdottoman tarkka, sillä uunit paistavat eri nopeuksilla!


Tällä reseptillä mutakakku ei ole liian makea ja piparkakkujen sopii tämän erittäin hyvin. Piparimutakakun voi tehdä myös niin, että maustaa itse taikinan piparkakkumausteilla, mutta itse halusin saada niistä hieman suutuntumaa mukaan, joten päädyin tällaiseen ratkaisuun. Kannattaa laittaa testiin, mikäli suklaa ja piparkakut miellyttävät omia makuhermojasi!




Miltä resepti kuulostaa sinun korviisi? Oletko leiponut tänä vuonna jotain jouluista?

3 kommenttia:

  1. Oi nam!! Testiin lähtee aivan varmasti

    VastaaPoista
  2. Ihana kuulla *.* Jospa joulun odottaminen helpottuisi tämän reseptin avulla!

    VastaaPoista
  3. Mutakakut on kyllä herkkua - en epäile hetkeäkään, etteikö tämäkin olisi taivaallista!

    VastaaPoista