27.11.2019

Pientä joulufiilistelyä ja reissu Helsinkiin // puhelinkuvia


1. Ihan ensimmäiseksi on pakko suositella tätä mahtavaa pesuainetta, millä saa helposti peilit putipuhtaaksi! Tiedäthän sen, kun peiliin jää inhottavat läikät märällä luutulla pyyhkiessä? Kun käyttää tätä pelkän veden sijaan, tulee kyllä siistiä.


2. Ihanaa käpertyä iltaisin sohvannurkkaan kynttilöiden palaessa pimeyden kunniaksi. BB:kin kerkesi jo loppua, mutta onneksi on myös muuta katsottavaa.

3. Ihan superhyvää pizzaa, nam!

4. Luin lokakuussa Rupi Kaurin runokirjan Aurinko ja hänen kukkansa, ja tämä runo nousi omaksi suosikikseni. Lisää kirjasta sekä muista lokakuussa lukemistani kirjoista voit lukea tästä postauksesta.1. Sain palautettua ensimmäisen oppimistehtäväni avoimen yliopiston opintojaksoa varten ja ai että se olikin jännittävää! Avoimessa opiskelu on kyllä tosi itsenäistä, vaikka tuohon ensimmäiseen opintojaksoon kuuluikin yksi etäluento netin kautta. Oppimistehtävä oli myös aika vaativa, sillä aineistona piti heti käyttää kahta kokonaista kirjaa sekä yhtä lehtiartikkelia entisen kahden artikkelin sijaan. No, siitäkin selvittiin!


2. Pitkästä aikaa tuli käytyä yhdessä paikallisessa kahvilassa ja oli muuten hyvä leivos! Samalla kahvihetkellä myös päätettiin, että lähdetään pienelle kotimaanreissulle.


3. Elämäni ensimmäiset halloweenjuhlat olivat kyllä niin kivat! Ajanviettoa kavereiden kanssa sekä ihanat tarjottavat olivat kohdallaan.

4. Mikä voisi lauantaina ollakaan parempaa, kuin saada sekä tuoreita sämpylöitä että joulutorttuja?


1. Tämä aamupala on nautittu jo Helsingissä. Tilasimme matkakumppanini kanssa aamupalan Woltista Sis. Deli + Café -nimisestä paikasta ja oli kyllä luksusta saada aamupala (melkein) suoraan ovelle! Itse söin tuollaisen mozzarella-tomaattisämpylän sekä pienen tuorepuuron, ja ne olivat kyllä tosi hyviä.


2. Perinteisiä turistikohteita ihmettelemässä. Tuomiokirkko on aina yhtä upean näköinen, kun ei siihen täältä kaukaa käsin kerkeä kyllästyä! Jos haluat lukea lisää mietteitäni Helsingistä ja siellä vallitsevasta kiireestä, klikkaa tästä.


3. Annoin itselleni luvan koristella kuusen jo marraskuun puolella, vaikka olinkin etukäteen toitottanutkin odottavani ainakin joulukuun alkuun. Uusien koristeiden odotellessa kuusen vieressä en kuitenkaan millään malttanut odottaa, joten oli pakko päästä jo koristelemaan se! Pian onkin jo joulukuu, joten täällä blogissakin pääsee ihan huolella nautiskelemaan joulusta ;)


4. Ei nyt ihan varsinaisesti synttäriaterialla, sillä suurin syy tänne menoon oli ihan vain nälkä, mutta oli kyllä hyvää!1. Kuvateksti kertoo kaiken. Eihän joulun odotus olisi mitään ilman kalenteria! Tänä vuonna ensimmäistä kertaa testissä Dumlen kalenteri (ja joulukalentereitahan ei sitten saa etukäteen availla!!).

2. Viimeisessä puhelinkuvassa päästäänkin jo niin lähelle nykyaikaa kuin tähän iltapäivään. Sain toisen oppimistehtäväni valmiiksi ja myöskin lähetettyä sen, mutta lopussa tuli kyllä ihmeteltyä tuota suurta sanamäärää. Ikinä ennen en ole noin pitkää tekstiä suoltanut, mutta tehtävänannon ollessa laaja ja jo vaatiessaankin melkein yhdeksää sivua tekstiä sain sen kasattua. Ja nyt on sitten hyvä fiilis ja voi odotella seuraavia avoimen yliopiston tehtäviä sitten ensi vuonna!


Tällaista arki on ollut tähän mennessä. Välivuodessa on kyllä se hyvä puoli, että viikonpäivällä ei ole enää oikeastaan merkitystä sen suhteen, mitä haluaa milloinkin tehdä. Esimerkiksi silloin, kun arkipäivät oli poikkeuksetta koulussa, viikonloppua odotti aina hullun kiilto silmissä ja maanantai oli viikon ankein päivä. Nyt on kuitenkin jo huomannut, kuinka outoa on pitää joitain viikonpäiviä huonompina ja parempina kuin toisia, koska joka päivä voi tehdä jotain kivaa ja ei niin kivaa. Toivottavasti tällainen asenne pysyisi mukana koko loppuelämän, koska elämästä voi hyvinkin nauttia myös muulloinkin kuin viikonloppuna!


Minkälaista sinun arkesi  on ollut, rentoa, vaihtelevaa, opiskeluntäyteistä vai jotain ihan muuta?

6 kommenttia:

 1. Rakastan näitä puhelinkuvapostauksia, niiiin mielenkiintoisia!!

  VastaaPoista
 2. Nää on kyllä niin hyviä ku on niin utelias muiden puhelimen sisällön suhteen! XD

  VastaaPoista
 3. Oi, joulukuusi <3 Mä en malta odottaa joulukuuta!

  VastaaPoista
 4. Jep, onneksi se alkaa jo sunnuntaina ja vielä heti adventilla! *.*

  VastaaPoista
 5. Hui apua kuinkahan tuun selviämään yliopistosta (jos pääsen sisään?) :D Tulee kyllä varmaan haastettua itsensä työläissä tehtävissä. Onpa kivoja arkikuvia ja herkullisen näkönen toi salaatti!

  VastaaPoista
 6. Tää avoin yliopisto on kyllä vain kahdenkin opintojakson aikana opettanut, että yliopisto vaatii paljon hommaa! On se kuitenkin sen arvoista, varsinkin kun tykkää enemmän tällaisesta lukemalla oppimisesta :) Ihana kuulla, kiitos ♥

  VastaaPoista